Σχεδιο_χωρις_τιτλο__4_
Ελλάδα

Mε ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού ήρθε το 2022 στην Αυστραλία

Την εβδομάδα μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων οι μολύνσεις στη Νέα Νότια Ουαλία υπερτριπλασιάστηκαν στις 6.288.

Η Αυστραλία υποδέχθηκε το 2022 με ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κοροναϊού, καθώς η έξαρση που παρατηρείται στις ανατολικές πολιτείες έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις, την ώρα που η Νέα Νότια Ουαλία χαλάρωσε την καραντίνα για τους υγειονομικούς υπαλλήλους καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται.

Η Νέα Νότια Ουαλία, η οποία είναι η πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, και η Βικτόρια κατέγραψαν ρεκόρ κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα, ανακοινώνοντας το Σάββατο 22.577 και 7.442 νέες μολύνσεις, αντίστοιχα.

Τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 στη Νέα Νότια Ουαλία και εννέα στη Βικτόρια, ανεβάζοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας σε όλη την επικράτεια σε περισσότερους από 2.250 νεκρούς.

Αθροίζοντας τα κρούσματα στο Κουίνσλαντ, στην Τασμανία και στην Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας, σήμερα Σάββατο καταγράφηκε εθνικό ρεκόρ 33.161 μολύνσεων, ξεπερνώντας αυτό που καταγράφηκε χθες Παρασκευή (32.946), ήδη προτού ακόμη δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία από τη Νότια Αυστραλία, τη Δυτική Αυστραλία και τη Βόρεια Επικράτεια.

Όλες οι πολιτείες, εξαιρουμένης της Δυτικής Αυστραλίας, άρχισαν να «ζουν με τον ιό», αφού πέτυχαν υψηλά επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης. Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας άλλαξε τους κανόνες της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς υγειονομικούς υπαλλήλους που έχουν χαρακτηριστεί «στενές επαφές» κάποιου κρούσματος, εξαιρώντας τους στην περίπτωση που θεωρούνται κρίσιμοι στον τομέα εργασίας τους.

Την εβδομάδα μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων οι μολύνσεις στη Νέα Νότια Ουαλία υπερτριπλασιάστηκαν στις 6.288. Οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία υπερδιπλασιάστηκαν σε 901 από 388, ενώ ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ έχει αυξηθεί κατά 50% σε 79.