Παρά τη ραγδαία εξάπλωση τους κοροναϊού και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση, οι σάκοι του «Santa Run» στα Χανιά συνεχίζουν να είναι γεμάτοι αγάπη και αλληλεγγύη.

Μπορεί φέτος η μεγάλη γιορτή των Αη Βασίληδων να μην περιλαμβάνει παρελάσεις και μουσικά δρώμενα, ωστόσο το παραδοσιακό «Santa Run Chania», διοργανώθηκε με μια νέα πρωτότυπη μορφή και η συμμετοχή των πολιτών είναι πολύ μεγάλη.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ -ΜΠΕ , ο πρόεδρος του σωματείου Santa Run Chania και αντιδήμαρχος Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης, «με την δράση που επιλέξαμε για φέτος, όχι μόνο ντυνόμαστε Αη Βασίληδες αλλά γινόμαστε Αη Βασίληδες».

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου και της αντιπεριφέρειας, στήριξαν την δράση και προμηθεύτηκαν σάκους του «santa run», τους οποίους αφού γέμισαν με δώρα τους επέστρεψαν στο σπίτι του Αη Βασίλη που για φέτος ήταν το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Τα δώρα που συγκεντρώθηκαν και θα συγκεντρωθούν καθώς η δράση ολοκληρώνεται στις 7 Ιανουαρίου 2022, δίνονται σε ωφελούμενους της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης και έχουν παιδιά.

Παράλληλα κάθε σάκο ο δήμος, πριμοδοτεί με το ποσό των 15 ευρώ με τα χρήματα που συνολικά συγκεντρώνονται να δοθούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια για την οικονομική στήριξη των σωματείων «ΕΛΕΠΑΠ», «ΚΗΦΑΜΕΑ»,» ΚΗΦΑΠ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» και «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ».

Οι σάκοι που ετοίμασαν οι διοργανωτές του Santa Run ήταν 1000 και διατέθηκαν σχεδόν όλοι καθώς από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η δράση «αγκαλιάστηκε» από τους πολίτες κάθε ηλικίας.

Όσοι μάλιστα δεν μπορούν να συμμετέχουν από κοντά, έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν τον ηλεκτρονικό σάκο τους «e-σάκο» και να στηρίξουν έμπρακτα τα παιδιά με θέματα υγείας.