Άνοιξη αναμένεται να θυμίζει ο καιρός την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου, στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ, την Τετάρτη (29 Δεκεμβρίου), ανέφερε πως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες, τοπικές, αραιές συννεφιές, ενώ υπάρχει πιθανότητα για παροδική βροχή, κυρίως μετά το μεσημέρι, στα νοτιοανατολικά.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό την Πρωτοχρονιά

Για την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τοπικά θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 14 με 16 και τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα.

Για το Σάββατο 1 Ιανουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και το μεσημέρι στα βορειοανατολικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Το πρωί και το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Για την Κυριακή 2 Ιανουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός. Στην Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.