Πολύ κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία από το Πικέρμι.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι αναλυτές του τμήματος Ανθρωποκτονιών κατέληξαν μέσω της ανάλυσης δεδομένων στο συπέρασμα ότι οι απαγωγείς θέλουν όσο το δυνατόν συντομότερα να τελειώσει η υπόθεση αυτή, για να πάρουν τα χρήματα και να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη..

Ειδικότερα ,η πρώτη στόχευση των Αρχών είναι να απελευθερωθεί ο επιχειρηματίας και έπειτα να στηθεί η ανάλογη επιχείρηση για την σύλληψη των δραστών και ευρύτερα την εξιχνίαση της υπόθεσης. Καταλυτικός παράγοντας της ιστορίας είναι ο αδελφός του 40χρονου, που ανέλαβε το ρόλο του διαπραγματευτή, με τους απαγωγείς να ζητούν 2 εκ. Ευρώ για την απελευθέρωσή του. Δεύτερο κομβικό πρόσωπο είναι η γυναίκα που μιλούσε ο 40χρονος την ώρα της αρπαγής του και η οποία άκουσε στιγμιαία τη συνομιλία του θύματος με τους δράστες, για τους οποίους οι πληροφορίες λένε πως μιλούσαν ελληνικά.

Παράλληλα, η Αστυνομία συλλέγει τα απαραίτητα προς αξιοποίηση στοιχεία που θα ξετυλίξουν «τον μίτο της Αριάδνης» και θα οδηγήσουν την υπόθεση στην εξιχνίασή της. Επομένως, στο μικροσκόπιο μπαίνουν πλέον βίντεο από κάμερες της περιοχής, για να εντοπίσουν το δρομολόγιο και τις κινήσεις των δύο οχημάτων που πήραν μέρος στην πρώτη φάση της απαγωγής, το κινητό τηλέφωνο του θύματος αλλά και τα στίγματα των κινητών που βρίσκονταν σε συγκεκριμένο πεδίο ερευνών την ώρα της αρπαγής, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για τις κινήσεις και το προφίλ των δραστών. Και αυτό γιατί θεωρούν δεδομένο οτι οι δύο ομάδες που εκτιμάται οτι πήραν μέρος στην απαγωγή Κυπαρίσση επικοινωνούσαν μεταξύ τους.

Η μία τον παρακολούθησε όταν έφυγε απο την επιχείρησή του στο Μενίδι για να δειπνήσει στο εστιατόριο των Άνω Λιοσίων για να δώσει σήμα στη δεύτερη οταν πλησίαζε στο σπίτι του στο Πικέρμι να τον αρπάξουν.