Δικαστηριο
Ελλάδα

Πάτρα: Προσωρινά ελεύθερος ο γυμναστής που κατηγορείται για ασέλγεια σε 14χρονη - Αρνείται κατηγορηματικά τα πάντα

Υπέρ του προπονητή έχουν καταθέσει μαθητές και γονείς (ως αυτόπτες μάρτυρες) δύο εκ των οποίων δηλώνουν πως ήταν παρόντες στο περιστατικό και φέρονται να διαψεύδουν τα πάντα

Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας έπειτα από την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή ο 47χρονος Πατρινός προπονητής πυγμαχίας, που κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια, μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του, μια 14χρονη αθλήτρια γυμναστηρίου.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα λάβει την τελική απόφαση, λόγω της διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα.

Εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών και μιλώντας προς τα μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν στο χώρο για να καλύψουν το γεγονός ανέφερε ότι: «Είμαι αθώος. Θα φανεί η αλήθεια πεντακάθαρα στη συνέχεια». Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν και βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια, όπου τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και αγκαλιές. Στο ερώτημα, γιατί η 14χρονη μαθήτρια τον κατήγγειλε, ο προπονητής είπε αινιγματικά: «Θα τα μάθετε όλα…».

«Οι καταγγελίες θα πέσουν στο κενό»

Παράλληλα, ο συνήγορός του Χρήστος Τσόλκας, αναφερόμενος στη ενδοδικαστική διαφωνία, εξήγησε: «H κ. εισαγγελέας είχε την άποψη ότι έπρεπε να προφυλακιστεί και ο κ. ανακριτής ότι έπρεπε να μείνει ελεύθερος. Οφείλω να σας πω ότι είμαι πεπεισμένος, ότι το συμβούλιο θα συνταχθεί με τον κ. ανακριτή, καθόσον δεν υπάρχει υπόθεση».

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η καταγγέλουσα έχει πέσει σε αρκετές αντιφάσεις. Ερωτηθείς γιατί τότε ο εντολέας του καταγγέλθηκε από την 14χρονη μαθήτρια, είπε: «Δουλειά μου είναι να αποδείξω αν είναι αλήθεια ή ψέματα. Το κίνητρο του καθενός δεν μπορώ να το πιθανολογήσω, αν δεν έχω στοιχεία». Και πρόσθεσε: «Υπέρ μας έχουν ήδη καταθέσει περίπου 10 άτομα, οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες και διέψευσαν όσα λέει. Θα καταθέσουν στην πορεία και άλλοι και θέλω να πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε».

Υπέρ του προπονητή έχουν καταθέσει μαθητές και γονείς (ως αυτόπτες μάρτυρες) δύο εκ των οποίων δηλώνουν πως ήταν παρόντες στο περιστατικό και φέρονται να διαψεύδουν τα πάντα, όπως κι άλλοι δύο μαθητές που προπονούνταν μαζί με την ανήλικη.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι ο εντολέας του είναι ένας προπονητής 25ετούς διαδρομής στην πυγμαχία, με αθλητές που έχουν κερδίσει δεκάδες μετάλλια και διακρίσεις, σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ακόμα και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ο πελάτης μου έχει δώσει εξετάσεις στην πατραϊκή κοινωνία. Εχουν περάσει από τα χέρια του 2.500 Πατρινόπουλα και ουδεμία καταγγελία έχει γίνει σε βάρος του. Εχει λευκό ποινικό μητρώο, είναι οικογενειάρχης. Θεωρώ ότι οι καταγγελίες σε βάρος του θα πέσουν στο κενό», τόνισε ο κ. Τσόλκας.