Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης για την τήρηση των μέτρων προστασίας με στόχο τη μείωση της διασποράς του κοροναϊού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολική Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη.

Όπως είπε μάλιστα στην Κοινωνία Ώρα MEGA, η αστυνομία έρχεται σχεδόν καθημερινά αντιμέτωπη με σχεδόν κωμικοτραγικές καταστάσεις.

«Πως θα λειτουργήσει;»

«Οι διαταγές είναι σαφείς. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στα κέντρα διασκέδασης, στην εστίαση, στα εμπορικά κέντρα. Η αστυνομία θα συνεχίσει τους ελέγχους. Με τα νέα μέτρα για τη διασκέδαση ως τις 12, δεν ξέρω πώς μπορεί να σταθεί αυτό. Τα περισσότερα μαγαζιά θα κλείσουν, δε νομίζω ότι θα λειτουργήσουν μέχρι τις 12», σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Η αστυνομία έκλεισε κάποια μαγαζιά, και οι επιχειρηματίες τα άνοιξαν γιατί θεώρησαν ότι θα βγάλουν περισσότερα χρήματα από το πρόστιμο, που ξεκινάει από 5.000 ευρώ. Τη δεύτερη φορά το πρόστιμο διπλασιάζεται, και την 3η φορά που θα είναι κάποιος υπότροπος η αστυνομία ενημερώνει τους δήμους και κλείνουν τα μαγαζιά, τους παίρνουν την άδεια», εξήγησε.

«Υπάρχει κατανόηση»

Παράλληλα, ο κ. Καλλιακμάνης τόνισε: «Ο Έλληνας αστυνομικός δεν έχει καμία διάθεση να βάζει πρόστιμα. Υπάρχει κατανόηση και οι εντολές από την ηγεσία είναι να δείχνουν κατανόηση και ευγένεια οι αστυνομικοί κατά τους ελέγχους».