Επίθεση από ανήλικους μαχαιροβγάλτες δέχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/01/2021) μια παρέα νεαρών στο Μπουρνάζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παρέα δέχτηκε επίθεση ομάδα τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος με βαρύ ποινικό μητρώο, η οποία κατέληξε σε καταδίωξη με τη σύλληψη του ενός.

Η παρέα των νεαρών βρισκόταν στην οδό Αγίας Παρασκευής, κάτω από την πλατεία Μπουρναζίου, όταν τους πλησίασαν οι τρεις δράστες κραδαίνοντας μαχαίρια και τους επιτέθηκαν μαχαιρώνοντας τον ένα στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια τους αφαίρεσαν τα πορτοφόλια τους και τρία κινητά τηλέφωνα, και επιβιβάστηκαν σε ένα όχημα επιχειρώντας να διαφύγουν.

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και ξεκίνησε η καταδίωξη.




Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους δράστες, όμως ο ανήλικος που αναγνωρίστηκε από τα θύματα ότι συμμετείχε στην επίθεση και τη ληστεία κατάφερε να διαφύγει.

Ο συγκεκριμένος, έχει απασχολήσει πολλές φορές την ΕΛΑΣ για κλοπές, διαρρήξεις, ενώ είναι γνωστός για την εγκληματική δραστηριότητα του στη Δυτική Αττική. Μάλιστα, έχει συλληφθεί αρκετές φορές ενώ φέρεται να έχει αποδράσει δυο φορές από κατάστημα κράτησης στο Βόλο.

Δύο από τους νεαρούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» με τραύματα.

«Οι συνάδελφοί μου βρίσκουν συνεχώς σε ανήλικους μαχαίρια και σιδηρογροθιές. Η παραβατικότητα των ανηλίκων αυξάνεται συνεχώς. Τον τελευταίο χρόνο είχαμε πέντε περιπτώσεις με συμμορίες ανηλίκων. Το φαινόμενο είναι ανησυχητικό. Υπάρχουν τραγούδια που διαφημίζουν τη βαριά εγκληματικότητα», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολική Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA.