Καρέ - καρέ τη «βουτιά» απελπισίας εργατών του ΗΣΑΠ που πήδηξαν από βαγόνι για να σωθούν στις 16 Νοεμβρίου κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. Η τραγωδία είχε ως θλιβερό απολογισμό το θάνατο ενός άνδρα και τον τραυματισμό δύο εργαζόμενων.

Το τρένο που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά για να πραγματοποιηθούν εργασίες στις ράγες, παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα. Μάλιστα, σε αυτό επέβαιναν 5 εργαζόμενοι που κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να το σταματήσουν.

Στις 4:10 τα ξημερώματα, δύο από αυτούς αποφασίζουν να πηδήξουν στο κενό όταν η λοκομοτίβα που κινείται με σχεδόν 45 χιλιόμετρα φτάνει στο σταθμό της Ειρήνης. Η εικόνα κόβει την ανάσα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο – ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το MEGA, ο ένας εργάτης χτυπά αρχικά στην κολώνα της αποβάθρας και καταλήγει πάνω στις γραμμές. Σαν από θαύμα, τον βλέπουμε να σηκώνεται όρθιος. Πάνω στην αποβάθρα φαίνεται και ο δεύτερος συνάδελφός του που μόλις έχει σταθεί στα πόδια του να τον πλησιάζει για να δει εάν είναι καλά.



Εκσφενδονίστηκε

Ένα λεπτό αργότερα, στις 4 και 11, το τρένο φτάνει στο σταθμό του Νέου Ηρακλείου. Ένας τρίτος εργαζόμενος κάνει το ίδιο. Πηδά για να σωθεί. Η σκηνή είναι σοκαριστική. Χτυπά με το σώμα πάνω σε κολώνα, εκσφενδονίζεται, περνά ξυστά από το τέλος του βαγονιού και πέφτει με το κεφάλι στις ράγες.

Η λοκομοτίβα συνεχίζει την τρελή της πορεία. Ο 40χρονος εργοδηγός δεν προλαβαίνει να πηδήξει και αυτός. Το τρένο πέφτει πάνω σε συρμό, ο οποίος είχε τοποθετηθεί επίτηδες για να ανακοπεί η πορεία του. Ο θάνατός του ακαριαίος.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο δικηγόρος του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα, Δημήτρης Φούτσης.

«Ήταν δύσκολο»

«Ο άτυχος Πέτρος δεν επέβαινε στο βαγόνι όταν συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία. Είχε πηδήξει, σε σημείο που δεν υπήρχε σταθμός, για αυτό και δεν έχουμε βίντεο της πτώσης. Υπάρχουν φήμες από τους υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ που τον βρήκαν στο σημείο ότι έπεσε σε ένα δέντρο. Ήταν σε ένα πλάτωμα, όπου θεώρησε ότι ήταν καλό να πηδήξει. Αλλά η ταχύτητα ήταν τέτοια που ήταν δύσκολο για κάποιον αν δεν πηδούσε σε σταθμό να σωθεί», είπε ο κ. Φούτσης.

«Είναι νωρίς για να καταδείξουμε τους υπαίτιους. Ολοκληρώνεται η προανάκριση. Το βίντεο το είδαμε από το κανάλι σας. Δεν έχουμε εικόνα των καταθέσεων, των συνομιλιών, των βίντεο. Αλλά είναι δεδομένο ότι οι τεχνικοί διευθυντές που ήταν υπεύθυνοι για τη συντήρηση και τη λειτουργία του σιδηροδρόμου, και από τη ΣΤΑΣΥ και από τη γερμανική εταιρία, έχουν ευθύνη», πρόσθεσε.