Σοκ προκαλεί βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ με έναν νεκρό μετά από βλάβη που παρουσίασε μηχάνημα συντήρησης κατά τη διάρκεια εργασιών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στις 16 Νοεμβρίου στον σταθμό στον Αγ. Νικόλαο, όταν μηχάνημα λείανσης των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα του, με αποτέλεσμα να κινείται ανεξέλεγκτα. Σε αυτό βρίσκονται πέντε εργαζόμενοι από τους οποίους όπως τονίζει το ρεπορτάζ του Mega, οι 4 κατάφεραν να πηδήξουν πριν συγκρουστεί με άλλο συρμό που χρησιμοποιήθηκε για να ανακόψει την πορεία του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει το Mega, δύο από τους εργάτες αποφάσισαν να πηδήξουν έξω φτάνοντας στον σταθμό «Ειρήνη». Ο ένας εργάτης χτυπά αρχικά στην κολόνα της αποβάθρας και στη συνέχεια καταλήγει πάνω στις γραμμές. Πάνω στην αποβάθρα φαίνεται και ένας άλλος συνάδελφός του που τον πλησιάζει για να δει αν είναι καλά. Λίγο αργότερα, το τρένο φτάνει στον σταθμό του Νέου Ηρακλείου όπου και εκεί ένας εργαζόμενος πηδά για να σωθεί. Ο εργάτης χτυπά πάνω στην αποβάθρα και καταλήγει στις ράγες. Στο σημείο φτάνουν και άλλοι εργαζόμενοι.

Η λοκομοτίβα στο μεταξύ συνεχίζει την ανεξέλεγκτη πορεία με τον 40χρονο εργοδηγό να βρίσκει τραγικό θάνατο. Το τρένο έπεσε σε συρμό που τοποθετήθηκε επίτηδες για να την σταματήσει.

Σύμφωνα με το Mega, τόσο το κύριο όσο και το εφεδρικό σύστημα πέδησης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, δεν δούλεψαν με αποτέλεσμα η λοκομοτίβα να μην μπορέσει να σταματήσει παρά τις προσπάθειες του χειριστή της.