Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης παραδόθηκε, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Για τον πρώην παρουσιαστή των «Ράδιο Αρβύλα» έχει ενεργοποιηθεί η αυτόφωρη διαδικασία μετά από νέα μήνυση που κατέθεσε μια ακόμη νεαρή γυναίκα.

Λίγο μετά τις 14.30, το πρώην μέλος των «Ράδιο Αρβύλα» έφυγε από την κατοικία του προκειμένου να παραδοθεί στην υποδιεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος βορείου Ελλάδος στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η καταγγελία που πυροδότησε εξελίξεις

Τις εξελίξεις επιτάχυνε η νέα καταγγελία που κατατέθηκε εις βάρος του στην υποδιεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος από κοπέλα, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση και είχαν και οικογενειακές επαφές.

Η γυναίκα κατέθεσε όλες τις λεπτομέρειες της σχέσης της με τον παρουσιαστή εναντίο ντου οποίου υπέβαλε μήνυση για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

«Η εντολέας μου κατέθεσε καταγγελία, η οποία επέχει θέση μήνυσης, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Το αδίκημα είναι διαρκές και μπορεί να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας», σημείωσε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος θύματος.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με την οποία ζητήθηκε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ακόμα βίντεο ανεβασμένα στο διαδίκτυο από τον παρουσιαστή ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εννέα βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Ο Παναγιωτόπουλος πήγε χθες στο σπίτι του στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης φορώντας χειροπέδες και συνοδευόμενος από πέντε αστυνομικούς και τον εισαγγελέα προκειμένου να γίνει έρευνα στους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνά του.

Παράλληλα, οι έρευνες θα επεκταθούν και εκτός Θεσσαλονίκης, τόσο στον τόπο καταγωγής του αλλά και όπου είχε επαγγελματική δραστηριότητα, όπως στην Αλόννησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος δηλώνει συντετριμμένος και μετανιωμένος μέσω του δικηγόρου του.




«Έχει εκπορνεύσει διά της βίας γυναίκες»

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

«Παραδόθηκε για να μη θεωρηθεί ύποπτος φυγής. Δεν άργησε η αστυνομία να πάρει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με τη διαδικασία. Υπάρχουν ψηφιακά ίχνη. Θα μπορούσε να έχει πετάξει και έναν υπολογιστή, αυτό δεν το γνωρίζουμε. Αλλά για οποιαδήποτε βίντεο έχουν σβηστεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μπορεί να τα αναζητήσει με τα ψηφιακά ίχνη», σημείωσε η κ. Βαρελά.

«Μιλάμε για πολλά αδικήματα. Μιλάμε για περισσότερες παθούσες, γυναίκες που διά της βίας έχει εκπορνεύσει αυτός ο άνθρωπος χωρίς τη συναίνεσή τους. Το αδίκημα αυτό δε διώκεται ως σεξουαλικό αδίκημα. Το κατηγορητήριο δεν περιλαμβάνει κάποιο από τα αδικήματα που αφορούν την προσβολή γενετήσιας ελευθερίας, ενώ στην ουσία αυτός ο άνθρωπος έχει βιάσει γυναικείες ψυχές», πρόσθεσε η ίδια.

«Το αδίκημα για το οποίο μέχρι στιγμής κατηγορείται είναι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που είναι πλημμεληματικής φύσης, δε φαίνεται να υπάρχει το στοιχείο της εκβίασης. Αν αποδειχθεί ότι έβγαζε χρήματα μπορεί να γίνει και κακούργημα και να έρθει αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης. Σήμερα θα πάει αυτόφωρο, θα πάρει προθεσμία να απολογηθεί και θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε η κ. Βαρελά.

Έρχεται και νέα καταγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής όλο το βράδυ ήταν σιωπηλός και ιδιαίτερα ανήσυχος και προβληματισμένος για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεσή του μετά τη δημοσιοποίηση μιας 30χρονης πρώην συντρόφου του ότι ανέβαζε σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου τις προσωπικές τους στιγμές εν αγνοία της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα μια ακόμα γυναίκα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των αρχών για να καταθέσει εναντίον του Στάθη Παναγιωτόπουλου καθώς αναγνώρισε τον εαυτό της σε βίντεο που είναι ήδη αναρτημένα και τα οποία φέρεται να είχε τραβήξει ο παρουσιαστής. Ο ίδιος, αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι δεν έχει αναρτήσει ποτέ του βίντεο, τα είχε αυτά τα βίντεο στο παρελθόν αλλά δεν τα έχει πια στην κατοχή του.