Περισσότεροι από 2.500.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα στα οκτώ Εμβολιαστικά Κέντρα, τη διαχείριση των οποίων έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, με αφορμή τις επισκέψεις ανωτάτων στελεχών αυτών στα προαναφερθέντα Κέντρα για την ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό τους.

22_dec_01_015_2

Πιο συγκεκριμένα, και συμφώνως με τα στοιχεία αυτά έχουμε:
Τη στελέχωση 8 Εμβολιαστικών Κέντρων με 548 άτομα υγειονομικό προσωπικό των Ε.Δ., κατανεμημένα σε 176 ενεργές εμβολιαστικές γραμμές, στις οποίες από την 15 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι την 20 Δεκεμβρίου 2021 έχουν διενεργηθεί 2.573.768 εμβολιασμοί με μέσο όρο κατά την παρούσα περίοδο 13.500 εμβολιασμούς ημερησίως.

22_dec_01_020

Αναλυτικώς, η στελέχωση των ΕΔ ανά Εμβολιαστικό Κέντρο έχει ως ακολούθως:
HELLEXPO Αθηνών (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 1 & 2): 186 στελέχη που εξυπηρετούν 48 εμβολιαστικές γραμμές, με την συνδρομή 7 ατόμων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
ΔΕΘ / HELLEXPO Θεσσαλονίκη: 111 στελέχη που εξυπηρετούν 24 εμβολιαστικές γραμμές.
ΓΛΥΦΑΔΑ: 24 στελέχη που εξυπηρετούν 16 εμβολιαστικές γραμμές με την συνδρομή 32 ατόμων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: 148 στελέχη που εξυπηρετούν 48 εμβολιαστικές γραμμές.
ΠΑΤΡΑ: 42 στελέχη που εξυπηρετούν 16 εμβολιαστικές γραμμές.
ΧΑΝΙΑ (ΝΝΚ): 16 στελέχη που εξυπηρετούν 6 εμβολιαστικές γραμμές.
ΛΑΡΙΣΑ (404 ΓΣΝ): 16 στελέχη που εξυπηρετούν 8 εμβολιαστικές γραμμές.
IΩANNINA: 5 στελέχη που εξυπηρετούν 10 λειτουργικές εμβολιαστικές γραμμές, με την συνδρομή προσωπικού από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια (6η ΥΠΕ) του Υπουργείου Υγείας.

22_dec_01_011

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, αυτό το προσωπικό, με αυτήν την τεράστια προσφορά και έργο εν μέσω πανδημίας επισκέφθηκε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχο (ΥΙ) Δημήτριο Χατζηγεωργίου στην Αθήνα.

Αντιστοίχως, ο Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς στη Λάρισα, καθώς και οι Διοικητές του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη, του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) στην Πάτρα, της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα και της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού στην Κρήτη, επισκέφθηκαν τα Εμβολιαστικά Κέντρα που διοικούνται και στελεχώνονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις στις προαναφερθείσες περιοχές, για ανταλλαγή Ευχών και για να συγχαρούν το προσωπικό τους για την πολύτιμη συνδρομή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID 19 στο πλαίσιο της επιχειρήσεως «Ελευθερία».

22_dec_01_010

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ε.Δ. δεν συνεισφέρουν «μόνο» το πολύτιμο Υγειονομικό στελεχιακό δυναμικό τους. Από την αρχή της πανδημίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του κρατικού μηχανισμού, οι Ε.Δ.διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα μεταφοράς, χώρους νοσηλείας, απαιτούμενα υλικά και έχουν αναλάβει την διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) εμβολίων και διαγνωστικών τεστ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής απειλής του COVID 19.