Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών γύρω από τη δράση του Στάθη Παναγιωτόπουλου σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου και ειδικότερα η πληροφορία ότι είχε στον υπολογιστή του προσωπικό φωτογραφικό υλικό τουλάχιστον 50 γυναικών.

Η παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας έχει ως στόχο τη διερεύνηση για το εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της σύλληψής του αν η «σάρωση» των πορνογραφικών ιστοσελίδων στοιχειοθετήσει παράνομη δραστηριότητα του εν λόγω παρουσιαστή.

Ο ασκός του Αιόλου για τον πρώην παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα» άνοιξε μετά τη γνωστοποίηση ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο μηνύσεις μιας 30χρονης σήμερα γυναίκας, που πριν από 5 χρόνια διατηρούσε ερωτική σχέση μαζί του μέχρι τη στιγμή που μία φίλη της την ενημέρωσε ότι πορνογραφικό υλικό με πρωταγωνίστρια την ίδια διακινείται μέσω γνωστού πορνογραφικού site.

Η αποκάλυψη προκάλεσε πανελλήνιο σεισμό με πολλές ερωτικές συντρόφους του να χάνουν τον ύπνο τους. Πλέον, μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης θα ερευνηθεί από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εάν ο Θεσσαλονικιός «καφετζής» των «Αρβύλα» είχε διοχετεύσει σε ανάλογες ιστοσελίδες βίντεο ή φωτογραφίες κι άλλων γυναικών.

Πράγματα και θαύματα

Την ίδια ώρα, δυσαρεστημένη είναι η πρώην σύντροφος του Παναγιωτόπουλου που έφερε το όλο θέμα στη δημοσιότητα, καθώς, όπως δήλωσε η ίδια στο Star, δημοσιεύτηκε μέρος της δικογραφίας όπου αποκαλύπτονται λεπτομέρειες γύρω από την ιστοσελίδα και τον τίτλο του βίντεο που είχε αναρτήσει ο 58χρονος παρουσιαστής, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθεί η ταυτότητά της. «Έγινε αυτό που φοβόμουν από την αρχή. Διασυρμός. Πραγματικά, δεν ξέρω πού βρήκαν το χαρτί από τη δικογραφία και για ποιο λόγο το διαρρέουν και προσπαθούν να με ταυτοποιήσουν», είπε η κοπέλα και πρόσθεσε: «Δεν είμαι εγώ στα βίντεο που μπορεί να κυκλοφορούν σε άλλα κανάλια από άλλους χρήστες του διαδικτύου».

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο στο οποίο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις ως κατηγορούμενος ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα γίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ενώ η πρώην σύντροφός του έχει ζητήσει να κατασχεθούν ως αποδεικτικά στοιχεία μία μαύρη βιντεοκάμερα, το iPhone και τρεις υπολογιστές Apple που η νεαρή κοπέλα γνώριζε ότι διέθετε ο πρώην συνεργάτης των «Ράδιο Αρβύλα».

«Εν γνώσει μου τραβούσε τα βίντεο από τις ιδιωτικές μας στιγμές. Είτε με το κινητό του τηλέφωνο είτε με την κάμερα που είχε στα σπίτια του γινόταν η βιντεοσκόπηση, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν, ούτε γνώριζα, ότι τα βίντεο αυτά θα τα ανέβαζε σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου», δήλωσε η 30χρονη στο «Πρώτο Θέμα». «Επίσης, ο άνθρωπος αυτός έχει και υλικό από αυτό που του έστελνα εγώ η ίδια όταν συνομιλούσαμε. Γιατί όταν ήμασταν χώρια, λόγω της απόστασης και της δουλειάς του, μου έλεγε ότι του λείπω και μου ζητούσε επίμονα να του στέλνω συνέχεια πράγματα».

* Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δύο από τα τρία βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει και αποδίδονται στον Στάθη Παναγιωτόπουλο ερωτήματα προκαλεί η ύπαρξη δεύτερης γυναίκας που βιντεοσκοπεί την ερωτική πράξη και ακούγεται μάλιστα να δίνει και… σκηνοθετικές οδηγίες σε άγνωστη νεαρή κοπέλα. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν ο ραδιοφωνικός παραγωγός, που κατά την πρώην σύντροφό του είχε ακόμα και ποινικά κολάσιμες ερωτικές φαντασιώσεις, κέρδιζε χρήματα από αυτήν του τη δραστηριότητα, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να γίνει μέσω της ΑΑΔΕ και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του.
Μετά τις εξελίξεις αυτές, οργισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της Αλοννήσου, όπου ο άλλοτε δημοφιλής παρουσιαστής διατηρεί εξοχικό σπίτι αλλά και καφέ-μπαρ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αποτελεί πλέον persona non grata για το νησί που, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, έχει γεμίσει από υβριστικά συνθήματα και αφίσες που του ζητούν να μην ξαναπάει εκεί.

Βρίσκεται ή όχι στο Μεξικό;

Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα, νέο νόημα αποκτά πλέον η πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έφυγε από την Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του. Η πληροφορία ανέφερε ότι ο παρουσιαστής, ενώ είχε βγάλει εισιτήρια για την Αλόννησο, τελευταία στιγμή άλλαξε προορισμό και πέταξε για… Μεξικό. Σχολιάζοντας την είδηση, η πρώην σύντροφός του είπε χαρακτηριστικά: «Και ο άλλος έφυγε, μπορεί και για πάντα, δεν ξέρω αν θα γυρίσει για να πληρώσει αυτό που έκανε. Περιμένω τρία χρόνια το δικαστήριο και τώρα έφυγε στο εξωτερικό».

Ωστόσο, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός φωτογράφου από τη Θεσσαλονίκη στον ΑΝΤ1, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος εθεάθη στη συμπρωτεύουσα. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν είναι στο Μεξικό», είπε ο φωτογράφος Νίκος Σεϊδαρίδης. «Τον είδα με τα μάτια μου. Πρέπει να ήταν και η γυναίκα του δίπλα. Είναι εδώ, στη Θεσσαλονίκη. Πέρασε μπροστά στα μάτια μου το αυτοκίνητο, μεσημέρι προς απόγευμα. Περίμενα σε έναν κεντρικό δρόμο, θεώρησα ότι θα περάσει από εκεί, γιατί δεν είχε άλλο δρόμο για να πάει σε εκείνη την περιοχή και κάποια στιγμή πέρασε από μπροστά μου. Ήμουν σχετικά κοντά».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time