Την ώρα που ο κοροναϊός «καλπάζει» νέα περιστατικά με αντιεμβολιαστές και αρνητές σημειώνονται.

Ειδικότερα, στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου «έφυγαν» κόρη και πατέρας με διαφορά λίγων ημέρων, καθώς και οι δύο φοβόντουσαν να εμβολιαστούν.

Η διασπορά του φονικού ιού στην οικογένεια της 42χρονης ξεκίνησε από τον αδερφό της. Κόλλησαν πάνω από 7 άτομα στο στενό οικογενειακό περιβάλλον. Την 1 Δεκεμβρίου ήταν η κηδεία του πατέρα της και την ίδια μέρα ξεκίνησε για τη Μαρία η μεγάλη μάχη αφού διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.

«Αυτό μας έκοψε τα πόδια. Ήξερα ότι και η αδερφή μου θα πάει να βρει τον πατέρα μου», δήλωσε ο αδερφός της 42χρονης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Μίλησα μαζί της την Κυριακή το πρωί. Μου κοπήκαν τα πόδια εκείνη την ώρα, μου είπε ότι πάει καλύτερα, ότι είναι όλοι οι γιατροί επάνω της, ότι φοβήθηκε διότι στο διπλανό κρεβάτι έφυγε ένας άνθρωπος».

Ο άτυχος άντρας σπαράζει για το κακό που βρήκε την οικογένεια του. Έχασε τον πατέρα του και λίγες ημέρες μετά την 42χρονη αδερφή του. Συγκλόνισαν τα τελευταία μηνύματα που αντάλλαξαν τα δυο αδέρφια.

- Ο μπαμπάς πάει καλύτερα
- Χαίρομαι. Στο τέλος εμένα θα κλάψετε
- Γιατί το λες αυτό; Μην λες βλακείες
- Φοβάμαι, είμαι μόνη μου
- Μη φοβάσαι, όλοι μας είμαστε κοντά σου. Πως είσαι;

Σημειώνεται πως όλη η οικογένεια είναι ανεμβολίαστη, εκτός από τον σύζυγο της άτυχης Μαρίας. Τώρα που έχασαν δύο ανθρώπους, αποφάσισαν να εμβολιαστούν.

Της έλεγε πως θα φέρει τον Άγιο Λουκά να της ανεβάσει το οξυγόνο

Άλλη μια οικογένεια ξεκλήρισε ο κοροναϊός. Μητέρα και κόρη, ηλικίας 91 και 60 ετών,  αντίστοιχα έφυγαν μέσα σε 20 μέρες. Ο γιος της 60χρονης αναγκάστηκε να ταξιδέψει από τη Γερμανία όπου μένει μόνιμα, στο Ζερβοχώρι Ημαθίας δύο φορές για να θάψει γιαγιά και μάνα.

«Την παρακαλούσα από την άνοιξη να κάνει το εμβόλιο. Μου είπε: ο πνευματικός μου, μου είπε να μην το κάνω το εμβόλιο, άμα γίνει κάτι θα με προστατέψει ο Άγιος Λουκάς». Όσο ήταν η μαμά μου στο νοσοκομείο του έστελνε μηνύματα του έλεγε : «Προσευχήσου να έρθει ο Άγιος Λουκάς» και εκείνος έλεγε: «Μην αγχώνεσαι θα στείλω τον Άγιο Λουκά, θα σου ανεβάσει το οξυγόνο ο Άγιος Λουκάς!!!». Και η μαμά μου τα πίστευε» δηλώνει εξοργισμένος ο άντρας που έχασε την μητέρα του.

Η 60χρονη κόλλησε τον ιό από μνημόσυνο και τον μετέδωσε στην μητέρα και την κόρη της. Μετάνιωσε οικτρά που δεν έκανε το εμβόλιο μας, όπως λέει ο γιος της.

«Πόσες μέρες ήταν μπρούμυτα. Λέει "Θα γίνω καλά". Μου έστειλε μήνυμα και μου λεει "Έπρεπε να κάνω το εμβόλιο, γιατί δεν το έκανα, γιατί δεν σε άκουσα!". Από την πρώτη μέρα, είδε πόσο ζόρι ήταν και λέει "Ούτε στον εχθρό μου να πάθει κάτι τέτοιο"» αποκάλυψε ο γιος της.

Ζευγάρι ηλικιωμένων πέθανε με διαφορά λίγων ωρών

Με διαφορά τριών ωρών έφυγε ηλικιωμένο ζευγάρι στο Ευπάλιο της Ναυπάκτου. Νόσησαν γονείς και οι δυο γιοι τους. Νοσηλεύονταν όλοι τους ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά νοσοκομεία της Αθήνας. Ο ένας γιος μάλιστα παραμένει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ανεμβολίαστοι.