Στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ μίλησε ο επικεφαλής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος και τοποθετήθηκε επί της πορείας της μετάλλαξης Όμικρον τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς και επί της πιθανής επικράτησης αυτής έναντι της Δέλτα.

Αρχικά ο κ. Μπουλμπασάκος τόνισε ότι «Παίρνουμε μέτρα που καθυστερούν την έλευση της παραλλαγής «Όμικρον», αλλά το επόμενο βήμα που θεωρώ ώριμο να γίνει είναι αυτό του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Το κουβεντιάζει όλη η Ευρώπη ότι ο πρόεδρος των Ιατρικών Συλλόγων όλης της ηπείρου πρότεινε υποχρεωτικό εμβολιασμό κι εμείς το βλέπουμε θετικά».

Και συμπλήρωσε πως «Όταν λέμε υποχρεωτικό, δεν μιλάμε δια της βίας, αλλά δίνοντας το μήνυμα ότι αυτό μας σώζει», πρόσθεσε και κάλεσε όλους να σκεφτούν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας «δεν έχει άπειρες δυνατότητες».
«Είμαστε κι εμείς εδώ στο νοσοκομείο σε διαδικασία συσκέψεων για το πως θα αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο κύμα έξαρσης κρουσμάτων μετά τις γιορτές, τόνισε ο καθηγητής.

Δεν ξέρουμε πότε θα επικρατήσει η Όμικρον

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα πιστά μπορούμε να προλάβουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας, ωστόσο δεν υπάρχουν αξιόπιστες μελέτες για το πότε θα επικρατήσει η παραλλαγή Όμικρον έναντι της μετάλλαξης «Δέλτα», εξήγησε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Το πώς εκδηλώνεται η «Όμικρον» είναι το σημείο κλειδί, για το αν θα έχουμε έκρηξη στις νοσηλείες ενώ ήδη πιεζόμαστε, τόνισε ο καθηγητής.

«Δεν κάναμε καλή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και ο ιδιωτικός τομέας είναι έξω από την αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε επίσης, ο κ. Μπουλμπασάκος.

Δείτε το σχετικό βίντεο