Το αστυνομικό σχέδιο «Αντι-Όμικρον» αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες μέρες με αύξηση των ελέγχων σε καταστήματα, εμπορικά κέντρα και δρόμους, σύνορα, λιμάνια, αεροδρόμια, ακόμη και τουριστικά θέρετρα, προς αποφυγή συνωστισμών, υπεράριθμων πελατών, μη χρήση μάσκας και πιστοποιητικών εμβολιασμών και νόσησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10.000 αστυνομικοί, 300 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, 100 στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), δεκάδες άλλοι υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, των Διευθύνσεων Υγείας των Περιφερειών και της Δημοτικής Αστυνομίας, θα επιχειρούν από σήμερα σε όλη τη χώρα, για ελέγχους, που περιλαμβάνουν δημιουργία μικτών Ομάδων Δράσης και «έκτακτες» αποστολές.

Εμπορικά κέντρα

Στο στόχαστρο των ελέγχων των μικτών κλιμακίων θα είναι τα εμπορικά κέντρα και υπεραγορές, μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι και καταστήματα. Παράλληλα, διακριτική αναμένεται να είναι η παρουσία σε Ιερούς Ναούς.

Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι σε χερσαία σύνορα, λιμάνια και αεροδρόμια, από μικτά κλιμάκια αστυνομίας, ΕΟΔΥ, Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τα μοριακά τεστ 72 ωρών των ταξιδιωτών στην είσοδο-έξοδο, όλο το 24ωρο.

Στο ελεγκτικό «στόχαστρο» θα μπουν οι νυχτερινές πίστες, όπου εμφανίζονται γνωστοί τραγουδιστές αλλά και μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα. Αρμόδιοι αστυνομικοί μάλιστα θα «σκανάρουν» τα social media, για μεγάλα εορταστικά πάρτι, που διοργανώνονται σε μεγάλους χώρους, βίλες ή διαμερίσματα.