Έντονη ήταν η αντιπαράθεση που είχαν στον τηλεοπτικό αέρια ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, και ο καθηγητής Ιατρικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, με αφορμή δήλωση του δεύτερου ότι τα εμβόλια δεν έχουν την τελική έγκριση.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κούβελας είπε ότι «ο δισταγμός μου αφορά στην παντελή έλλειψη υποδομών για να τηρούνται τα προαπαιτούμενα για την χρήση αυτών των εμβολίων».

Την ίδια στιγμή, υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Βρετανίας «αν κάποιος εμβολιασμένος νοσήσει έχει μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου».

Σε έντονο ύφος η απάντηση Θεμιστοκλέους

Μετά από τα λεγόμενα του κ.Κούβελα, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε, σε έντονο ύφος, ότι υπάρχουν κανόνες στα θέματα Υγείας και το πλαίσιο της επιστήμης για την ασφάλεια των εμβολίων, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια συζήτηση δίνει τροφή στους αντιεμβολιαστές.

«Ο κ. Κούβελας προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και στην δημόσια υγεία. Δεν θα κάνουμε καμία επιστημονική συζήτηση για το αν τα εμβόλια είναι ασφαλή η όχι. Αυτό το θέμα έχει λυθεί» υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους. «Το εμβολιαστικό πρόγραμμα περνάει τις καλύτερές του ημέρες» είπε ακόμα ο κ. Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά τα ραντεβού για την πρώτη δόση στους άνω των 60 ετών.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν υπάρχουν ραντεβού άμεσα για την τρίτη δόση, ο κ. Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι το σύστημα αυτόματα δίνει προτεραιότητα στους άνω των 60 ετών που είναι πιο ευάλωτοι από τους νέους.

Σχετικά με την μετάλλαξη Όμικρον, σημείωσε ότι η τρίτη δόση φαίνεται να την καλύπτει και να δίνει μια σημαντική προστασία. «Κάνουμε την τρίτη δόση για να προστατευτούμε» είπε και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός είναι η λύση για να κερδίσουμε την πανδημία.