Σοκ έχει προκαλέσει στο Κοσμάτι Γρεβενών πως ένας 59χρονος άνδρας βίασε και τελικά δολοφόνησε τη μητέρα του.

Όπως φαίνεται, όλοι στο χωριό γνώριζαν ότι ο μητροκτόνος ήταν ένας προβληματικός άνθρωπος, αφού δημιουργούσε εντάσεις με συγχωριανούς του και γινόταν συχνά πυκνά θέμα συζήτησης για τον τρόπο συμπεριφοράς του.

Ο 59χρονος, που το 1993 είχε δολοφονήσει και την γιαγιά του, μπαινοέβγαινε τακτικά σε ψυχιατρικά ιδρύματα, κάτι που η τοποκή κοινωνία το γνώριζε.

Αυτό που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι ο 59χρονος το 1993 που σκότωσε την ίδια του την γιαγιά, ταυτόχρονα εργαζόταν ως γυμναστής σε σχολείο της περιοχής και παρόλο που συνελήφθη από τις Αρχές και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο πήρε εξιτήριο και συνέχιζε να δουλεύει με παιδιά.

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια από τότε και ενώ όλοι γνώριζαν πως ο 59χρονος δεν στέκει καλά στα μυαλά του βίασε και σκότωσε την ίδια του την μητέρα.

Ο πρόεδρος στο Κοσμάτι Γρεβενών, Χρήστος Πολύζος, είπε χαρακτηριστικά: «Ό,τι και να πούμε, κρίμα για την γυναίκα. Ο δολοφόνος μπαινόβγαινε στα ψυχιατρεία και τα νοσοκομεία.

Σήμερα τον έπιαναν τον πήγαιναν στο ψυχιατρείο και μετά από 10 μέρες ήταν πάλι έξω, τι θα έκανε λοιπόν αυτός που το 1993 είχε σκοτώσει και την γιαγιά του;

Τους γνώριζα και τους δύο αλλά με τον θύτη ένα γεια έλεγα, δεν ήθελε να είχα και κάτι παραπάνω για ευνόητους λόγους. Συχνά πυκνά, ο θύτης δημιουργούσε διάφορα θέματα στο χωριό μας και μάλιστα τα γνωρίζει και η Αστυνομία όπως και ο Εισαγγελέας.

Μάλιστα την τελευταία φορά που πήγε στο ψυχιατρείο ήταν το καλοκαίρι τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου όπου είχε ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας, όμως τον πήγαν κάθισε 10 μέρες και μετά ήταν πάλι έξω. Τότε ειχε σπάσει κάτι πόρτες σε αυλές και μάντρες.

Ο κόσμος στο χωριό ήταν τρομοκρατημένος και φυσικά όλοι φοβόντουσαν να πάνε να μιλήσουν κάπου. Ένα χωριό ήταν τρομοκρατημένο. Σκεφτείτε ότι ήταν γυμναστής σε σχολείο και πριν και μετά το φόνο της γιαγιάς του».