Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία των Γρεβενών μετά την είδηση για τη δολοφονία μίας μητέρας από το ίδιο της το παιδί. Όπως αποκαλύφθηκε, πριν από 28 χρόνια, ο ίδιος είχε σκοτώσει τη γιαγιά του και είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο 59χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι (15-12-2021) κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς φέρεται την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, να δολοφόνησε τη μητέρα του.

Ο ίδιος αρχικά πήγε σε γραφείο κηδειών των Γρεβενών, ζητώντας βιαστικά να προχωρήσουν οι διαδικασίες της κηδείας της, κάτι που προκάλεσε εντύπωση και κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον της αστυνομίας.

Νεκροψία – νεκροτομή

Η σορός της 83χρονης εστάλη για νεκροψία-νεκροτομή στη Θεσσαλονίκη, με τα ευρήματα του ιατροδικαστή να δείχνουν «πνιγμονή και ασφυκτικό θάνατο». Αμέσως μόλις ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, άντρες της Ασφάλειας προχώρησαν στη σύλληψη του 59χρονου γιου της, ο οποίος κρατείται και φέρεται να ομολόγησε.

Αστυνομικός που πήρε μέρος στις έρευνες, θυμήθηκε ότι ο γιος της άτυχης γυναίκας είχε σκοτώσει την ηλικιωμένη γιαγιά του πριν από 28 χρόνια στο ίδιο χωριό, όταν ήταν 32 ετών. Μάλιστα, είχε κριθεί ψυχοπαθής και νοσηλεύτηκε αρκετά χρόνια σε ψυχιατρική κλινική. Έτσι από την πρώτη στιγμή ο 59χρονος ήταν ο νούμερο ένα ύποπτος και για τη δολοφονία της μητέρας του.

Ο μητροκτόνος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια, όπου σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.