Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
Ανωνυμο__1823_x_700_px___4__2
Ελλάδα

Προειδοποίηση Θωμαΐδη για τη Κρήτη: Είναι η μόνη περιοχή όπου δεν μειώνεται το ιικό φορτίο

Στην Αττική καταγράφεται σημαντική μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα

Αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην Κρήτη διαπιστώνει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, τονίζοντας πως αυτό καταγράφεται και από τις αναλύσεις στα λύματα .

Μιλώντας στον ΣΚάι είπε ότι η κατάσταση στην Κρήτη είναι αντίθετη από ότι στις υπόλοιπες περιοχές και ενδεχομένως εκεί να υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον του κοροναϊού.

Στην Αττική, σύμφωνα τον κ. Θωμαϊδη καταγράφεται σημαντική μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα.

Οι αναλύσεις του καθηγητή δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ύφεση του κύματος ενώ οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες αναμένεται να αρχίσουν να υποχωρούν μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Προειδοποίησε για το επόμενο διάστημα καθώς από τη μια λοιμώξεις αυξάνονται στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου και από την άλλη η Όμικρον φαίνεται πως μεταδίδεται ταχύτατα και δεν λαμβάνει υπόψιν τον εμβολιασμό στην τρέχουσα κατάσταση.

Με την τρίτη δόση του εμβολίου αυξάνεται σημαντικά η προστασία και ως προς την Όμικρον και συνεπώς θα πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιβάρυνση την επόμενη περίοδο.

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη του κ. Παυλάκη για κλείσιμο σχολείων και μέτρα στην εστίαση, ο κ. Θωμαΐδης απάντησε ότι είναι πολύ φυσιολογικό να ακούγονται από έναν επιστήμονα της υγείας του διαμετρήματός του κ. Παυλάκη ωστόσο ο ίδιος δεν είναι σε θέση να πει εάν θα ληφθεί το ένα ή το άλλο μέτρο, καθώς πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλες παράμετροι όπως η αγορά αλλά και η συνολική ψυχική υγεία στην κοινωνία.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα