Καλώς ανησυχούν οι γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών τους όμως πρέπει να τους καθησυχάσουμε, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Γιώργος Χρούσος, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμβολιασμών.

Είπε πως είναι ασφαλές το εμβόλιο της Pfizer που γίνεται στα παιδιά, καθώς είναι το ένα τρίτο της δόσης που γίνεται στους ενήλικες.

Τόνισε πως το εμβόλιο είναι προστατευτικό στο σύνδρομο Μινσκ που είναι μια γενικευμένη φλεγμονή.

Αναφορικά με τη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής για την ισχύ του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, επισήμανε ότι «θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που θα έχουμε, δηλαδή αν κρατάει η ανοσία μετά το booster δηλαδή τη δεύτερη δόση, δεν ξέρουμε. Εγώ έκανα την τρίτη δόση και βλέπω ότι είχα μια τεράστια αντισωματική απάντηση, που μπορεί να μείνει για πολύ καιρό. Βλέποντας και κάνοντας, ένας ''κινούμενος στόχος'' είναι». 

Ανέφερε πως σε ορισμένες ομάδες θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

«Εγώ είμαι εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού αλλά είναι εάν φτάσουμε στο χειρότερο θα αναγκαστεί οποιοδήποτε κράτος να το επιβάλει τουλάχιστον σε επαγγέλματα τα οποία έρχονται σε επαφή με πολυ κόσμο, παραδείγματος χάρη τους υγειονομικούς», είπε χαρακτηριστικά.