Έντονα καιρικά φαινόμενα «χτύπησαν», δημιουργώντας μια σειρά προβλημάτων σε αρκετές περιοχές, κυριώς της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, εικόνες βιβλικής καταστροφής στην κοινότητα Κόμμα Λαμίας. Τα ξημερώματα, την ώρα που οι κάτοικοι κοιμόντουσαν, ο Σπερχειός υπερχείλισε και το νερό έπνιξε τα σπίτια τους.

5457838
5458023
5458146
5458130

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων και κυρίως ηλικιωμένων με κινητικά προβλήματα. Πολιτική Προστασία και πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ πόρτα πόρτα πλησίαζουν τα πλημμυρισμένα σπίτια με βάρκες γκρειντερ και τρακτέρ προκειμένου να μεταφερθούν όλοι σε ασφαλή σημεία.

5457540
5457538

 Σε κάποιες περιπτώσεις τους κουβαλούν ακόμα και στις πλάτες τους. Στις 4 το πρωί, όχημα με 2 επιβάτες εγκλωβίστηκε μετά την αερογέφυρα και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να απομακρυνθούν με βάρκα της ΕΜΑΚ.

Συνολικά έγιναν 100 απεγκλωβισμοί πολιτών από τον οικισμό Κόμμα.

Οι εικόνες από drone είναι αποκαλυπτικές. Σε πολλά σημεία το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Σπίτια και επιχειρήσεις γέμισαν με λασπόνερα. Περιουσίες καταστράφηκαν.

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν και στην Αχαΐα λόγω της συνεχούς έντονης βροχόπτωσης.

5456799
5456801

 Στα Στεναΐτικα της Κάτω Αχαΐας, η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας διέσωσε έναν άνδρα καθώς και τους δύο σκύλους του, οι οποίοι κινδύνευαν από τα ορμητικά νερά, τα οποία μάλιστα είχαν φτάσει σε πολύ υψηλό σημείο.

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής από την κακοκαιρία. Τα ορμητικά νερά του Ευήνου κατάφεραν να ρίξουν την σιδηροδρομική γέφυρα του Ευηνοχωρίου.

Η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή δεν ήταν λειτουργική, καθώς έχει μείνει από τότε που εκτελούσε δρομολόγια προς το Κρυονέρι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει άνθρωποι της Περιφέρειας και του Δήμου Μεσολογγίου για την εκτίμηση της κατάστασης.

5458186
5457728


Η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και τα νότια προάστια της Αθήνας με τα κύματα να πλημμυρίζουν παραλιακούς δρόμους.

5456757__1_

Θυελλώδεις άνεμοι και τεράστια κύματα που έφταναν και τα 10 μέτρα κάλυψαν τον πεζόδρομο στον Άλιμο.

5456182

Στην Αττική η πυροσβεστική δέχθηκε 249 κλήσεις, οι περισσότερες για κοπές δέντρων που παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους.

Νεκρή μία 50χρονη στην Πιερία

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της τον πρώτο νεκρό. Πρόκειται για μία 50χρονη γιατρό από την Κατερίνη, η οποία αγνοούταν από χθες το βράδυ.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν το αυτοκίνητό της και μόλις πριν λίγη ώρα ανασύρθηκε η γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 900 κλήσεις, με τις περισσότερες αυτές να έρχονται από την Δυτική Ελλάδα.

Η κακοκαιρία «έπνιξε» την Ναύπακτο

Δύσκολη χαρακτήρισε τη χθεσινή νύχτα ο Βασίλης Γκίζας, δήμαρχος Ναυπακτίας. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, πολλά χωριά έχουν αποκλειστεί, ενώ η σημερινή μέρα φαίνεται πιο ήρεμη και τους επιτρέπει να καταμετρήσουν ένα προς ένα τα δύσκολα σημεία στην περιοχή.