Ποινική δίωξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε σε βάρος του 51χρονου ο οποίος σκότωσε χθες το πρωί το σύντροφο της μητέρας του. Επιπλέον του απαγγέλθηκαν και οι κατηγορίες της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο 51χρονος παραπέμφθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Το ντοκουμέντο της φρικιαστικής δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο 66χρονος μετέβη αμέριμνος το πρωί της Πέμπτης 9/12 στο μαγαζί του, ένα χρωματοπωλείο, αφότου είχε παρκάρει σε κοντινή απόσταση.

Τη στιγμή που πήγε να ανοίξει την πόρτα, εμφανίστηκε μπροστά του ο 51χρονος γιος της συντρόφου του. Τον έσπρωξε και, πριν το άτυχο θύμα προλάβει να αντιδράσει, τού κατάφερε χτυπήματα με μαχαίρι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 51χρονος μαχαίρωνε τον 66χρονο συνολικά για περίπου 40 δευτερόλεπτα, κάτι που αποδεικνύει το μένος του δράστη.

Σε βίντεο που έχει δοθεί στο «φως» της δημοσιότητας, ο δράστης φαίνεται να μαχαιρώνει τον 66χρονο πολλές φορές, πριν ο τελευταίος πέσει στο έδαφος. Ακόμη και αφού το θύμα ήταν πεσμένο, ο δολοφόνος συνέχιζε να τον μαχαιρώνει.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, τα τραύματα που έφερε το θύμα από το μαχαίρι ήταν στην κοιλιακή χώρα, το θώρακα και τον λαιμό.

Ο 51χρονος σκότωσε το θύμα με πολλαπλές μαχαιριές και μετά το έγκλημα εμφανίστηκε στην Ασφάλεια και σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς ήταν «τον σκότωσα και ήρθα να παραδοθώ». Μάλιστα, είπε πως «είχαμε προσωπικές διαφορές, τον μαχαίρωσα».


Είχε καταδικαστικές αποφάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε να εμφανιστεί εδώ και χρόνια στη γειτονιά καθώς έλειπε στο εξωτερικό.

Πριν από περίπου ένα μήνα επέστρεψε και άρχισε να διεκδικεί από τη μητέρα του, μέρος της οικογενειακής περιουσίας.

Η άρνησή της, σε συνδυασμό με τις ευθύνες που έριχνε στον σύντροφό της, φαίνεται πως τον έκαναν να αποφασίσει να σκοτώσει τον 66χρονο.

Όπως μεταδίδεται ο 51χρονος έφυγε πριν περίπου δέκα χρόνια από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία καθώς η επιχείρηση που είχε χρεοκόπησε με αποτέλεσμα να έχει στην πλάτη του επτά καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής φυλάκισης έξι ετών.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η μητέρα του δράστη και σύντροφος του θύματος

Για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η σύντροφος του θύματος και μητέρα του δράστη του εγκλήματος στη Γλυφάδα, τοποθετήθηκε η δικηγόρος της Εύα Ντογιάκου κάνοντας λόγο για «ένα τραγικό περιστατικό».

«Πρόκειται περί μιας οικογενειακής τραγωδίας. Είναι σοκαρισμένη όλη η τοπική κοινωνία. Είναι σοκαρισμένη και η εντολέας μου, σύντροφος του θύματος και μητέρα του δράστη. Δυστυχώς δεν μπορεί να εξηγήσει τα κίνητρα αυτού του στυγερού εγκλήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα η κ. Ντογιάκου μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «η σύντροφος του δράστη και μητέρα του θύματος βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Αυτή την στιγμή έχει να θρηνήσει και για τον επί είκοσι χρόνια σύντροφό της, το οποίον λάτρευε, και να αντιμετωπίσει το ότι ο θύτης αυτού του εγκλήματος είναι ο ίδιος της ο γιος».

Όπως δήλωσε η κ. Ντογιάκου, «το θύμα ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Βοηθούσε όλον τον κόσμο, όπως και τον δράστη», γι’ αυτό και η σύντροφός του θύματος δεν μπορεί να εξηγήσει τι τον οδήγησε σε αυτή την πράξη.


Το θύμα είχε βοηθήσει τον δράστη οικονομικά

Η ίδια ανέφερε ότι το θύμα και ο καθ’ ομολογία δράστης του στυγερού εγκλήματος δεν είχαν οικονομικές διαφορές, ενώ οι σχέσεις τους ήταν τυπικές.

Η δικηγόρος διευκρίνισε πως η συνδρομή που είχε δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια ο δράστης από το θύμα ήταν και οικονομικής φύσεως, αλλά και σε ό,τι άλλο μπορεί να είχε χρειαστεί.

«Ο δράστης για ένα μεγάλο χρονικά διάστημα δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό. Με τη μητέρα του, λόγω και της απόστασης, είχε κάποιες σχέσεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες ήταν καλές αλλά σχετικά τυπικές», σημείωσε επεξηγηματικά.

«Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν οικονομικές διαφορές (…) ίσα ίσα που όσον αφορά το ίδιο το θύμα, εκείνος είχε βοηθήσει πολλές φορές τον δράστη», ξεκαθάρισε η δικηγόρος.