Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε η αρχισυντάκτρια του Ταχυδρόμου του Βόλου, Βάσω Κυριαζή και αναφέρθηκε στην ανησυχητική πορεία της πανδημίας στην περιοχή, μια και οι ανεμβολίαστοι είναι πολλοί προκαλώντας παράλληλα μεγάλη διασπορά του ιού.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα, είμαστε γύρω στο 60% στην εμβολιαστική κάλυψη, και η περιοχή πλήττεται από το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Η νοσηρότητα είναι σε υψηλά επίπεδα, αλλά κάποιοι επιμένουν να μην εμβολιάζονται. Στα χωριά ενδεχομένως να είναι λίγο δυσκολότερα τα πράγματα», είπε η Βάσω Κυριαζή.

«Στον δήμο Ρήγα Φεραίου μετράμε αρκετά θύματα, και έχουμε πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Ο ιερέας που βρίσκεται εκεί, παρά το ότι νόσησε και ο ίδιος και η οικογένειά του, αναπαράγει θεωρίες συνωμοσίας, τις υιοθετεί, και βομβαρδίζει καθημερινά με μηνύματα τους ενορίτες της περιοχής. Έχει κληθεί σε απολογία», περιέγραψε η ίδια για τον ιερέα – αντιεμβολιαστή στην περιοχή.

«Έχουμε χάσει πολλούς νέους ανθρώπους, δεν είναι όλοι αρνητές. Υπάρχουν πολλοί που φοβούνται και έχουν τις επιφυλάξεις τους. Πρέπει οι φορείς να εντείνουν τις προσπάθειές τους, και η τοπική αυτοδιοίκηση να μπει μπροστά», εξήγησε κλείνοντας η Βάσω Κυριαζή.

Δείτε το σχετικό βίντεο