«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει μια τέτοια καταγγελία, είναι σαφέστατα ψευδής», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σχολιάζοντας την «καταγγελίας του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου περί «ΜΕΘ VIP», η οποία άλλωστε έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

«Υπάρχουν πάντα κάποιοι εκτός ΜΕΘ, είναι πολύ μικρό ποσοστό, κάνουμε ότι μπορούμε για να διακινούνται γρήγορα, νομίζω ότι ποτέ στην Ελλάδα δεν είχαμε τόσα κρεβάτια ΜΕΘ, και τόση δυνατότητα για να νοσηλεύσουμε τους ασθενείς», πρόσθεσε η κ. Γκάγκα αναφερόμενη στους ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, ενώ για τα ογκολογικά χειρουργεία υπογράμμισε ότι όλα γίνονται, χωρίς να μένει κανένα πίσω.




Κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επιθεώρησε την καινούργια ΜΕΘ δυναμικότητας τριών κλινών, που είναι για μη covid περιστατικά, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την υπάρχουσα αλλά και τον αξονικό τομογράφο, ενώ συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Σημείωσε ότι οι περισσότερες εισαγωγές στην περιφέρεια αφορούν μη covid περιστατικά και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, στην 4η ΥΠΕ τον τελευταίο μήνα έχουν εξυπηρετηθεί 17.000 περιστατικά μη covid ενώ αντίστοιχα είναι τα νούμερα και στα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ.




«Οι περισσότεροι ασθενείς που εξυπηρετούνται από το δημόσιο σύστημα υγείας είναι μη covid περιστατικά, και αν σε κάποιο νοσοκομείο που έχουμε θέματα σε ένα δύο νοσοκομεία εδώ στη Θεσσαλονίκη που πιέζεται πολύ αυξάνουμε τις κλίνες covid και χειρουργικά περιστατικά μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές με δαπάνες του δημοσίου», τόνισε.

Σε ερώτηση της voria.gr αν το σύστημα θα αντέξει περαιτέρω αύξηση των διασωληνωμενων και για όσους βρίσκονται εκτός ΜΕΘ απάντησε: «Όπως βλέπετε όλοι οι συνάδελφοι κάνουν ό,τι μπορούν, όπου και αν είναι στο νοσοκομείο, είτε είναι νοσηλευτές, είτε γιατροί, τεχνολόγοι, τραπεζοκόμοι, οι πάντες δουλεύουν στο 130%, ξεπερνάνε τον εαυτό τους κάθε ημέρα».