Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει και η συμπρωτεύουσα φόρεσε τα γιορτινά της.

Ειδικότερα, το βράδυ της Τετάρτης, φωταγωγήθηκαν η πλατεία και ο οδικός άξονα της Αριστοτέλους από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Σήμερα φωτίζουμε την πόλη μας, φωτίζουμε τις καρδιές των συνανθρώπων μας», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος μαζί με εκπροσώπους φορέων και εταιριών που στήριξαν το στήσιμο του εορταστικού σκηνικού, πάτησε το κουμπί για να ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που κυριαρχεί στην πλατεία.

«Ξεκινάμε από την καρδιά της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Αριστοτέλους, και φωτίζουμε όλη την πόλη, όλες τις γειτονιές. Θέλουμε να έχουμε την πόλη μας φωτεινή, γιορτινή, αισιόδοξη», τόνισε.

Ο δήμαρχος ευχήθηκε «χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη και σε όλον τον κόσμο».

Στο εορταστικό κλίμα συνέβαλε και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της.

Περίπου 350.000 γιορτινά λαμπιόνια, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, χρησιμοποιήθηκαν για να φωτιστεί η πόλη.



Στο μέσον της πλατείας κυριαρχεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που έχει ύψος 18 μέτρων και προέρχεται από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής. Περιμετρικά του έχουν τοποθετηθεί σε συστάδες χαμηλότερα φυσικά έλατα, ενώ το εορταστικό σκηνικό συμπληρώνουν οι κόκκινοι πύργοι, οι οποίοι διαθέτουν φωτιστικό εξοπλισμό που ρυθμίζεται κεντρικά, ώστε να δημιουργεί μια συγχρονισμένη κίνηση φωτός.

Επίσης, έχουν στηθεί δύο σπιτάκια σκανδιναβικού τύπου, εκ των οποίων το ένα θα αξιοποιείται για κοινωνικές δράσεις, ενώ από το δεύτερο θα ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Οι δαπάνες για τη δημιουργία του εορταστικού σκηνικού καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από δωρεές ιδιωτών και φορέων.



Χριστουγεννιάτικος στολισμός και στο ΑΠΘ

Δύο εμβληματικά κτίρια του ΑΠΘ, το κτήριο διοίκησης και η αίθουσα τελετών στολίστηκαν με αρχιτεκτονικό φωτισμό, που θα είναι ορατός από το κέντρο της πόλης.

Tην αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγώγηση των κτιρίων, αλλά και του στολισμένου με 10.000 λαμπάκια χριστουγεννιάτικου δέντρου, έκανε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.