Αναβλήθηκε για τις 20 Ιανουαρίου η δίκη για τα μέλη της «Συνταγματικής αστυνομίας» που πραγματοποίησαν παράνομους ελέγχους την προηγούμενη Τετάρτη σε διαγνωστικό κέντρο στην Κάτω Τούμπα ζητώντας να ελέγξουν την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης και τα στοιχεία των εργαζομένων. 

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους υποστήριξαν ότι ως έλληνες πολίτες έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να ελέγχουν τα διαγνωστικά κέντρα, όταν οι ίδιοι θεωρούν ότι με κάτι δεν συμφωνούν, συνεχίζοντας να προκαλούν τη λογική.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν και οι ίδιοι δηλώνουν ότι προστατεύουν το Σύνταγμα το οποίο έχει καταλυθεί καί ότι δεν υφίστανται νόμοι κατά της πανδημίας, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους για διασπορά του ιού, καθώς υποστήριξαν ότι το διαγνωστικό κέντρο δεν τοποθετούσε τα απορρίμματα σε ασφαλή κάδο. Σύμφωνα με τα όσα είπαν, προέβησαν στην ενέργεια επειδή διαπίστωσαν εκτεθειμένο έναν κάδο βιολογικών υλικών και υπολειμμάτων rapid test και γι' αυτόν τον λόγο ως ενδιαφερόμενοι πολίτες ζήτησαν επίδειξη εγγράφων.

«Θα μπορούσα να δηλώνω Σούπερμαν»

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων γιατι φορούσαν πλαστικοποιημένες ταυτότητες της «Συνταγματικής Αστυνομίας», ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων δήλωσε ότι: “Θα μπορούσα να φοραω και ταυτότητα του Σουπερμαν”. Όλοι υποστήριξαν ότι δεν υφίσταται το αδίκημα της αντιποίησης αρχής καθώς δεν υπάρχει στην πραγματικότητα Συνταγματική Αστυνομία και ότι όλοι οι έλληνες πολίτες είναι Θεματοφύλακες του Συντάγματος.


Η δίκη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης. Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη βιντεοσκόπηση και παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διασποράς μολυσματικών ασθενειών.