Πορεία μνήμης για τον αδικοχαμένο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ο οποίος το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού Επ. Κορκονέα στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, νεολαίων, εκπαιδευτικών και χιλιάδων ακόμη πολιτών. Ανάλογες εκδηλώσεις αναμένονται και το απόγευμα, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις.

Στον τόπο του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος, αρκετοί πολίτες προσέρχονται από το πρωί και καταθέτουν λουλούδια.

Η πολύκροτη αυτή υπόθεση έχει κριθεί και ως προς την ουσία της και ως προς τις συνέπειες της στην κοινωνικοικονομική ζωή της χώρας που τότε παρέλυσε επί μία εβδομάδα. Ο δολοφόνος του Αλέξη, Επαμεινώνδας Κορκονέας εξέτισε ποινή ισοβίων και αποφυλακίστηκε λόγω πρότερου «σύννομου βίου», ενός νομικού εφευρήματος που επινοήθηκε και ψηφίστηκε τις τελευταίες ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Περαιτέρω, τον περασμένο μήνα το Α’ τμήμα του ΣτΕ αναιρώντας αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, επιδίκασε ποσά 1,86 εκατ ευρώ σε επιχειρήσεις που είχαν λεηλατηθεί και καταστραφεί στη διάρκεια των πολυήμερων επεισοδίων, υποχρεώνοντας το Δημόσιο να καταβάλει εντόκως τις αποζημιώσεις.

Η Αστυνομία έχει εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών με τη συμμετοχή 4.000 αστυνομικών χρησιμοποιώντας και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (κάμερες, drones).

Δείτε τις εικόνες

5452308
5452309
5452310
5452312
5452315
5452316