Το φετινό γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων έχει έρθει για τα καλά και στον Πειραιά, καθώς ο 24οροφος πύργος της πόλης, το δεύτερο δηλαδή υψηλότερο κτίριο της χώρας φωταγωγήθηκε δίνοντας μία εντυπωσιακή εικόνα.

Παρά τις σκαλωσιές για την ανακατασκευή του, προσφέρει ένα υπέροχο υπερθέαμα, σήμα κατατεθέν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αναμένεται να αξιοποιηθεί μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης.

H συνολική επιφάνεια του έργου είναι 34.600 τ.μ. και ο αρχικός του σχεδιασμός που πραγματοποιήθηκε από τους αρχιτέκτονες Ιωάννη Βικέλα, Γεράσιμο Μολφέση και Αλέξανδρο Λοΐζο, ολοκληρώθηκε το 1975. Ωστόσο το εσωτερικό του δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ εκτός από τους τρεις πρώτους ορόφους. Το 2020 ο Δήμος του Πειραιά ήρθε σε συμφωνία με κοινοπραξία επενδυτών για τη μετατροπή της υπάρχουσας δομής σε γραφεία, χώρους λιανικού εμπορίου και εστιατόρια, καθώς και για την αναβάθμιση της πρόσοψης του κτιρίου. 

H αναγέννηση του θρυλικού Πύργου του Πειραιά έχει ξεκινήσει και όλοι αναμένουμε τη νέα όψη που θα αλλάξει εντελώς την εικόνα του λιμανιού.