Ιστορικό γεγονός αποτελεί η επερχόμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου για δεύτερη φορά στη Λέσβο, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης στις 10.10 το πρωί της Κυριακής και ακολούθως θα μεταβεί στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου όπου θα στείλει μήνυμα συνεργασίας μεταξύ των εθνών, συμφιλίωσης μεταξύ των λαών, και ενότητας και θα τελέσει  την προσευχή Angelus, ενώ παιδική χορωδία αποτελούμενη από παιδιά που διαμένουν στο ΚΥΤ θα ψάλει ύμνο.

Μετά θα επισκεφθεί δύο οικίσκους όπου διαμένουν δύο οικογένειες που έχουν αιτηθεί άσυλο.

 Ήδη, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ,  στο ΚΥΤ έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες υποδοχής. Θα τοποθετηθεί μια μεγάλη τέντα όπου θα είναι οι καθήμενοι προσκεκλημένοι, 200 περίπου άτομα μεταξύ των οποίων 47 στον αριθμό καθολικοί πρόσφυγες.

 Θα τον υποδεχθούν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο ευρωπαίος Επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης.

 Με γοργούς ρυθμούς και οι προετοιμασίες  στις υποδομές καθώς θα τοποθετηθούν επιπλέον 93 οικίσκοι οι οποίοι θα αντικαταστήσουν όλες τις σκηνές του ΚΥΤ.

 Να θυμίσουμε ότι το 2016 είχε επισκεφθεί ξανά τη  Λέσβο και προσέφερε άσυλο σε 12 Σύρους.  Αυτή τη φορά θα πάρει μαζί του πρόσφυγες από την Κύπρο.

 Το πρόγραμμα της επίσκεψης 

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021 

9:15 – Αναχώρηση αεροπορικώς για Μυτιλήνη 

10:10 – Άφιξη στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης 

10:45 – Επίσκεψη στους πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης». Ο Ποντίφικας θα απευθύνει ομιλία και θα τελέσει την προσευχή Angelus. 

12:15 – Αναχώρηση αεροπορικώς για Αθήνα