Την απόδραση ενός κρατούμενου, ο οποίος προσπαθούσε να μεταφέρει σχοινί μήκους 5,5 μέτρων και να το κρύψει σε κάδο απορριμμάτων, απέτρεψε παρατηρητικότητα ενός υπαλλήλου της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, με αυτό το σχοινί θα επιχειρούσε τις νυχτερινές ώρες να αποδράσει ανεβαίνοντας σε κάποια από τις άδειες σκοπιές. Όμως έγινε αντιληπτός και τώρα θα υποστεί τις κυρώσεις για την πράξη του. Χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου τα μέλη της ομοσπονδίας αναφέρουν:

«Χθες το απόγευμα η παρατηρητικότητα ενός εξαίρετου συναδέλφου μας Εξωτερικού Φρουρού, σκοπού στο προαύλιο της Β’ πτέρυγας του Κ.Κ. Κορυδαλλού, έσωσε το κύρος της Υπηρεσίας και το νέο δόγμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη "Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού".

Ο συνάδελφος αντιλήφθηκε τις ύποπτες κινήσεις ενός κρατούμενου, ο οποίος επιμελώς έκρυψε ένα αυτοσχέδιο σχοινί μήκους 5,5 μέτρων σε κάδο απορριμμάτων, με σκοπό προφανώς τις νυχτερινές ώρες να αποδράσει αναρριχώμενος σε μία από τις πολλές άδειες σκοπιές του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού.

Επανειλημμένα έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης είναι τραγικά υποστελεχωμένη και στην πλειοψηφία τους στα καταστήματα κράτησης, δεν επανδρώνονται αρκετές υπερυψωμένες σκοπιές και προφανώς υφίσταται θέμα ασφαλείας, καθώς υποθέτουμε ότι και εμείς συμπεριλαμβανόμαστε στο ''παντού'' και στο ''για όλους''.

Συγχαρητήρια στον καταπονημένο (χωρίς ρεπό εδώ και μήνες), απλήρωτο (ακόμα του οφείλονται πληρωμές νυχτερινής εργασίας από το 2019) συνάδελφο Εξωτερικό Φρουρό».