Μάθημα για όλους εκείνους που αν και έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και να προφυλάξουν τον εαυτό τους και τους άλλους δεν το κάνουν αποτελεί η τραγική ιστορία του 29χρονου από την Αλμωπία της Πέλλας που πέθανε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης νικημένος από τον κοροναϊό.

Ο νεαρός άνδρας ανήκε δυστυχώς στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν, γεγονός που τον άφησε απροστάτευτο απέναντι στον φονικό ιό.

Ο Κώστας Λαγούδης έπασχε από μια σπάνια εκ γενετής πάθηση του ανοσοποιητικού συστήματος που δεν επέτρεπε στον οργανισμό του να αναπτύξει αντισώματα. Έτσι, δεν επιτρεπόταν να κάνει το εμβόλιο καθώς ο κίνδυνος θα ήταν εξίσου μεγάλος, όσο και η νόσηση από την covid-19.



Η μάχη για τη ζωή του και η πρόταση γάμου

Ο Κώστας έδωσε σκληρή μάχη εδώ και δύο μήνες στο νοσοκομείο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρισκόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τελικά κατέληξε το πρωί της 30ης Νοεμβρίου.

Στην Σωσσάνδρα της Αλμωπίας, φίλοι και γνωστοί θρηνούν για τον χαμό και τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή, καθώς ο 29χρονος επιθυμούσε διακαώς να εμβολιαστεί, γνωρίζοντας βέβαια ότι το πρόβλημα της υγείας του δεν του επέτρεπε το σωτήριο τσίμπημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κώστας Λαγούδης κόλλησε κοροναϊό πριν από περίπου 2,5 μήνες περίπου, όταν είχε βρεθεί καλεσμένος σε έναν γάμο. Τραγική ειρωνεία το γεγονός πως εκείνη την μοιραία ημέρα είχε επιλέξει να κάνει και ο ίδιος πρόταση γάμου στην σύντροφό του.

Τα σχέδια του ζευγαριού ανατράπηκαν βίαια από τον κοροναϊό, βυθίζοντας στην οδύνη δύο οικογένειες, την ώρα που αντιεμβολιαστές και αρνητές του κοροναϊού επιμένουν να διασπείρουν fake news, να υποστηρίζουν θεωρίες συνωμοσίας και εν τέλει να μην προστατεύονται από τον θανατηφόρο ιό.