Ραγδαία αύξηση στον αριθμό των ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού, έφεραν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, σχετικά με την επιβολή προστίμου 100 ευρώ σε μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από… 6.000 συμπολίτες μας, ηλικίας 60 ετών και άνω, “έκλεισαν” σήμερα, μέχρι τις 6:50 της Τρίτης 30 Νοεμβρίου το ραντεβού τους, προκειμένου να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού, ενώ η ίδια ηλικιακή κατηγορία δεν “έκλεινε” καθημερινά μέχρι χθες, ούτε 2.500 ραντεβού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, λοιπόν, ο αριθμός των ραντεβού έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ο εμβολιασμός για τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών κατέστη ουσιαστικά υποχρεωτικός, αφού οι ανεμβολίαστοι πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, έχοντας απόλυτη προτεραιότητα στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών.

Για όσες και όσους δεν προσέλθουν τελικά, θα τους επιβάλλεται κάθε μήνα διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ και θα κατευθύνεται σε ειδικό ταμείο χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

Για το διοικητικό πρόστιμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής, αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του «προστασία και όχι τιμωρία».