Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε άνδρα αλλοδαπό και σωματώδη να εγκαταλείπει ένα παιδί ηλικίας 1,5-2 ετών την είσοδο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο κέντρο της Αθήνας στις 9:30 το πρωί της Κυριακής (28-11).

Όπως φαίνεται στο βίντεο και στις φωτογραφίες που εξασφάλισαν τα parapolitika.gr, ο άνθρωπος που μεταφέρει το καροτσάκι κατευθύνεται από το δεξί πεζοδρόμιο της Πατησίων στο ρεύμα προς τη Λ. Αλεξάνδρας και στρίβει προς το μουσείο. Στην αρχή πηγαίνει κανονικά, όταν όμως βλέπει τον οδοκαθαριστή στην άκρη του δρόμου και δύο ενήλικες πίσω του, επιταχύνει κάπως το βήμα του.

Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας να μεταφέρει το μωρό με το καρότσι που πριν τελικά να το αφήσει κάτω από μια ελιά, εκεί, δηλαδή, όπου το εντόπισε μια γυναίκα και ειδοποίησε τον φύλακα του αρχαιολογικού μουσείου ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την ΕΛΑΣ.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες στο σημείο όπου εγκαταλείφθηκε το μωρό μέσα σε ένα καρότσι. Το δύσκολο κομμάτι της έρευνας είναι η ταυτοποίηση του συγκεκριμένου προσώπου αν και υπάρχει το καρέ από την κάμερα ασφαλείας.
Αρχαιολογικο_μουσειο_Εγκαταλειψη_βρεφους

Κατάθεση στους αστυνομικούς θα δώσει η γυναίκα που έτυχε να περνά από το σημείο και ήταν η πρώτη που κατάλαβε ότι το μωρό βρίσκεται μόνο και αβοήθητο. Οι αστυνομικοί έχουν πάρει ήδη κατάθεση από το φύλακα του Μουσείου, τον οποίο ειδοποίησε αρχικά η διερχόμενη γυναίκα, για να διαπιστώσουν εάν αντιλήφθηκε κάποια κίνηση που να συνδέεται με την εγκατάλειψη του μωρού.
Στιγμιοτυπο_εγκαταλειψης_μωρου

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος προς το παρόν έχει δώσει εντολή να φιλοξενηθεί το μωρό στο νοσοκομείο Παίδων. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το μωρό ζούσε με έναν τουλάχιστον από τους δύο γονείς του, καθώς η κατάστασή του δείχνει ότι κάποιος το φρόντιζε μέχρι τη στιγμή που το εγκατέλειψε.

Εάν δεν τελεσφορήσουν οι έρευνες, τότε μπορεί να γίνει λήψη dna, σε μία προσπάθεια να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια. Το μωρό είναι καλά στην υγεία του και παρακολουθείται όλο το 24ωρο από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Δείτε το σχετικό βίντεο