Σχεδιο_χωρις_τιτλο
Ελλάδα

Δικηγόρος τράπερ στα Παραπολιτικά: Ο εντολέας μου δεν ήθελε να τραυματίσει κανέναν

Καταδικάστηκε σε 28 μήνες φυλάκισης

Αποφασισμένος να συνεχίσει να απασχολεί την επικαιρότητα με το ταλέντο του και μόνο είναι ο γνωστός τράπερ, Thug Slime , ο οποίος πριν από λίγα 24ωρα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή για την αιματηρή συμπλοκή στην οδό Λένορμαν κατά την οποία τραυματίστηκε ένας υπάλληλος καφετέριας.

Ο δικηγόρος του, Γιώργος Μακρής, μιλώντας στα «Π», επισημαίνει ότι ο εντολέας του δεν είχε σκοπό να τραυματίσει κανέναν και ό, τι συνέβη, έγινε πάνω στην πάλη, επισημαίνοντας πως και ο εισαγγελέας της έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, ζήτησε τη μεταβολή της κατηγορίας από βαριά σωματική βλάβη σε επικίνδυνη.

Ο κ. Μακρής επισημαίνει στα «Π» πως παρά το γεγονός ότι η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας δεν υιοθετήθηκε, εντούτοις το δικαστήριο υπήρξε επιεικέστατο στον καταλογισμό της ποινής.

«Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του εντολέα μου μέχρι και την στιγμή της κρίσης του, η υπεράσπιση επέμεινε ότι κάθε πράξη, εγκληματική ή μη, πρέπει να εξετάζεται μέσα στο γεγονοτικό πλαίσιο στο οποίο συμβαίνει.

Το ίδιο δέχτηκε και ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος υιοθέτησε το αίτημα της υπεράσπισης για τη μετατροπή του κατηγορητηρίου προς το ευνοϊκότερο, και παρά του ότι το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την πρόταση του, εντούτοις με αίσθημα δικαιοσύνης υπήρξε επιεικέστατο στον καταλογισμό της ποινής του και στην αναστολή αυτής» τονίζει στα «Π» ο κ. Μακρής.Επιπλέον, ο συνήγορος του γνωστού τράπερ επισημαίνει ότι από την ακροαματική διαδικασία «αποδείχτηκαν τα εξής στοιχεία:

1. Ο εντολέας μου δεν είχε πρόθεση να μαχαιρώσει κανέναν, ό,τι συνέβη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δικαιολογώ τη στάση του, συνέβη επάνω στην πάλη με τον παθόντα.

2. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι η μομφή περί απόπειρας ανθρωποκτονίας που του αποδόθηκε από κάποια μέσα αποτελεί κηλίδα άγους για αυτόν που την χρησιμοποίησε. Μένουμε μερικώς ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα και ήδη έχουμε καταθέσει ένδικα μέσα για να εξαλειφθεί σε δεύτερο χρόνο και η μικρή αυτή ποινή του.

Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες της δικής, που μέσα από μια εξαντλητική διαδικασία έξι ωρών, κατόρθωσαν να δουν ευκρινώς μέσα από αποδείξεις που προσέφερε η υπεράσπιση το γεγονοτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο προέκυψε η οποία πράξη υπήρξε.

Ο εντολέας μου θα συνεχίσει να απασχολεί την επικαιρότητα πλην όμως με το ταλέντο του. Κατανοώ ότι κάποιοι θα τον ήθελαν ίσως στη φυλακή αντί για το στούντιο. Ας μείνουν με την όρεξη».Η υπόθεση πρόκειται να εξεταστεί και σε δεύτερο βαθμό αφού ήδη η υπεράσπιση του γνωστού τράπερ κατέθεσε έφεση.