Το όνομα του Χαράλαμπου Καμίτση, επί 33 ολόκληρα χρόνια, από το 1960 έως το 1993, καθηγητή Σωματικής Αγωγής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) δόθηκε στο ανοικτό γήπεδο στίβου της Σχολής Ευελπίδων σε αναγνώριση της προσφοράς και του έργου του στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο οποίος τον είχε καθηγητή του όταν ήτο μαθητής στη ΣΣΕ.

KAR_2283_1

Στην τελετή ονοματοδοσίας του γηπέδου στίβου σε «ΣΤΑΔΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΜΙΤΣΗΣ» στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Βάρη Αττικής, εκτός του Α/ΓΕΣ, παρέστησαν ο Διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιος, η Αντιδήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Μαρία Κανέλλου, η σύζυγος του εκλιπόντα. Θεοδώρα Καμίτση καθώς και οι κόρες του Βασιλική, Μαρία και Ηλιάνα Καμίτση.

KAR_2243_1

Ο Χαράλαμπος Καμίτσης, ο οποίος απεβίωσε την 28η Φεβρουαρίου 2015, υπήρξε πρωτοπόρος σε θέματα Στρατιωτικού Αθλητισμού και Σωματικής Αγωγής. Αποφοίτησε από την Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής το 1955. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός τη διετία 1955-1957 και από το 1957 έως το 1960 διετέλεσε καθηγητής Σωματικής Αγωγής στη Στρατιωτική Σχολή Σωματικής Αγωγής στη Χαλκίδα.

KAR_2293_1
Από το 1960 έως το 1993, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, υπήρξε καθηγητής Σωματικής Αγωγής στη ΣΣΕ συγγράφοντας ταυτόχρονα εκπαιδευτικά βοηθήματα για θέματα στρατιωτικού αθλητισμού και σωματικής αγωγής για τους Ευέλπιδες.

Διετέλεσε

- Μέλος της ομάδας Ομιλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας


-Εκπρόσωπος των Εφέδρων Αξιωματικών της Ελλάδας στην Επιτροπή Αγώνων των Διεθνών Επιτροπών Εφέδρων Αξιωματικών της CIOR και της CIOMR του ΝΑΤΟ από το 1986 έως και το 2009, τόσο στα οργανωτικά συνέδρια όσο και στους πανστρατιωτικούς αγώνες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

-Μέλος της οργανωτικής επιτροπής και έφορος των στρατιωτικών αγωνισμάτων της CIOR τα έτη 1986 και 1999, οπότε οι αγώνες και τα συνέδρια διεξήχθησαν στη χώρα μας.

Προς αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του, η ΣΣΕ του είχε απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Καθηγητή της Σχολής.