Η γιατρός Σιμόνι Βιρτζίλι έφυγε από τη ζωή, καθώς έχασε τη μάχη με τον καρκίνο10 χρόνια μετά την φρικτή δολοφονία του συζύγου της, Μανώλη Καντάρη, μία δολοφονία που είχε σοκάρει το πανελλήνιο.

«Δεν ξέραμε ότι η Σιμόνα ήταν άρρωστη. Το μάθαμε σήμερα. Για μας η Σιμόνα ένα παιδί μας ήταν», είπε η μητέρα του Μανώλη Καντάρη.

Το χρονικό της δολοφονίας που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ήταν ξημερώματα 10ης Μαΐου 2011. Ο Μανώλης Καντάρης κατέβηκε από το διαμέρισμά του και κατευθύνθηκε προς το πάρκιγκ.

Ήταν χαρούμενος. Θα γινόταν ξανά πατέρας. Ετοιμαζόταν να συνοδεύσει τη σύζυγό του στο μαιευτήριο. Στα χέρια του κρατούσε μία μικρή κάμερα για να απαθανατίσει τη γέννηση του παιδιού τους.

Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια. Δύο άντρες Αφγανικής και ένας Πακιστανικής καταγωγής, του επιτέθηκαν και τον μαχαίρωσαν για να του πάρουν την κάμερα.

Η Σιμόνα περίμενε στο σπίτι. Τον έπαιρνε τηλέφωνο. Ο Μανώλης όμως ήταν άφαντος. Αποφάσισε να πάρει τη βαλίτσα της και να κατέβει μαζί με τη μητέρα της.

Μία κόκκινη κορδέλα, μία λίμνη αίματος και τα παπούτσια του. Το κακό της προαίσθημα επιβεβαιώθηκε. 14’’ χρειάστηκαν σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας για να αλλάξει η ζωή της για πάντα.

Λίγες ημέρες μετά, οι δύο από τους τρεις δολοφόνους συνελήφθησαν. Είχαν πουλήσει την κάμερα στο Μοναστηράκι για 120 ευρώ. Ο τρίτος διέφυγε

Η μικρή της κόρη δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της. Οι συλληφθέντες καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η μοίρα όμως, έπαιξε το πιο τραγικό παιχνίδι στην οικογένεια. Δέκα χρόνια μετά την αποτρόπαια δολοφονία έφυγε από τη ζωή και η Σιμόνα, αφήνοντας ορφανά τα δύο παιδιά τους.