Το λιανεμπόριο στην περίοδο των γιορτών θα κινηθεί, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, που ορίζει τη χρήση μάσκας και τις αναγκαίες αποστάσεις. Ωστόσο, το στοίχημα είναι αν θα διατηρηθεί η ασφαλής κίνηση στις αγορές με τον έλεγχο της πανδημίας.

Η εορταστική περίοδος ξεκινά την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου κατά την οποία τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών (ΕΣΑ), τα καταστήματα θα είναι ανοικτά λοιπόν, τόσο την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, όσο και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, το προτεινόμενο ωράριο του ΕΣΑ περιλαμβάνει συνεχές ωράριο τις καθημερινές από τις 10.00 το πρωί ως τις 21.00 το βράδυ.

Τα Σάββατα, τα καταστήματα θα ανοίγουν στις 10.00 και θα κλείνουν στις 18.00, ενώ το ωράριο λειτουργίας για τις Κυριακής ορίζεται μεταξύ 1100 και 18.00.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, με αφορμή την ανακοίνωση του εορταστικού ωραρίου, δήλωσε: «Σας περιμένουμε με απόλυτη ασφάλεια στα εμπορικά καταστήματα για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα στις στολισμένες αγορές, έχοντας εξασφαλίσει την πλήρη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σωστές τιμές, επάρκεια προϊόντων, καλή διάθεση και φιλική εξυπηρέτηση».

Αναλυτικά, το εορταστικό ωράριο για την Αθήνα

wrario