Σε βαθιά θλίψη βρίσκεται η κοινωνία της Κρήτης, μετά τον θάνατο του 16χρονου που έχασε τη ζωή του στη δεξαμενή μούστου, μαζί με τον θείο του, πριν λίγες ημέρες, βυθίζοντας στη θλίψη την τοπική αυτή κοινότητα της Κρήτης.

Έτσι, οι συμμαθητές του παιδιού έσπευσαν να πουν το «τελευταίο αντίο» στον αγαπημένο τους συμμαθητή. Ο κοροναϊός όμως, δεν κάνει διακρίσεις κι ακόμα και σε στιγμές σαν και αυτή βρίσκεται ανάμεσά μας. Έτσι, δεκαέξι μαθητές του Λυκείου Αγίας Βαρβάρας στην Κρήτη κόλλησαν κοροναϊό, όταν πήγαν στην κηδεία του 16χρονου.

Εκτός από τους μαθητές, θετικοί στη νόσο βρέθηκαν ακόμα δύο καθηγητές του σχολείου. Ο άτυχος μαθητής είχε πάρει μετεγγραφή σε άλλο σχολείο, όμως, μέχρι πέρσι φοιτούσε στην Αγία Βαρβάρα, στο σχολείο είχε συγγενείς και φίλους που ένιωσαν την ανάγκη να πουν το τελευταίο «αντίο».

Έτσι, παρά το γεγονός ότι δεν τηρείται το κριτήριο του 50%+1, το όριο, δηλαδή, που απαιτείται βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων για να κλείσει ένα τμήμα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου αποφάσισε να προχωρήσουν σε αναστολή λειτουργίας τα τέσσερα τμήματα της Β’ τάξης του σχολείου.