Σε πρωτόγνωρη κατάσταση λειτουργούν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίηκς, καθώς η έξαρση της πανδημίας έχει κάνει τις εφημερίες εφιαλτικές τόσο για τους ασθενείς όσο και για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο Ιπποκράτειο πολλοί ασθενείς καταγγέλλουν πως κατά τη χθεσινή εφημερία περίμεναν έως και 8 ώρες μέχρι να βρεθεί κρεβάτι.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, οι υειονομικοί εκφράζουν παράπονα ότι δουλεύουν πέρα από το ανθρώπινο όριο για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των εισαγωγών των περιστατικών COVID.




Σχεδόν 100 εισαγωγές την Τρίτη

Οι περισσότερες εισαγωγές χθες αφορούσαν COVID περιστατικά και οι εικόνες από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί.

Ασθενείς – ως επί το πλέιστον ηλικιωμένοι – είναι στοιβαγμένοι στις αίθουσες αναμονής πάνω σε φορεία, καλυμμένοι με ειδικά νάυλον για το κρύο ενώ μερικοί από αυτούς νοσηλεύονταν… δίπλα σε αυτόματους πωλητές αναψυκτικών.

Παράλληλα, μέσα σε διάστημα 10 λεπτών, έφτασαν 8 ασθενοφόρα στο νοσοκομείο με ασθενείς COVID, οι οποίοι έπρεπε να εισαχθούν.



«Στην κορύφωση του τρίτου κύματος εισαγόταν περί 100 ασθενείς με κοροναϊό, χθες εισήχθησαν 94 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο Ιπποκράτειο. Οκτώ βρίσκονται στα χειρουργεία και μεταξύ αυτών προστέθηκαν και ασθενείς από ίδρυμα από τη Θέρμη, εκ των οποίων κάποιοι είναι εμβολιασμένοι και κάποιοι ανεμβολίαστοι», τόνισε στο ThessToday.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, χαρακτηρίζοντας τις εικόνες ως «τραγικές» και «εκτός πραγματικότητας».



Σχετικά με τους ασθενείς που περιμένουν για ώρες στα τακτικά ιατρεία ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία λόγω έλλειψης προσωπικού και πληθώρας κρουσμάτων. Μπορεί να περιμένει κάποιος πάνω από 7 με οκτώ ώρες», δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «είναι τραγική η κατάσταση να έχεις ασθενείς με ένα σωληνάκι για ώρες στις αίθουσες αναμονής».

Σε ΜΕΘ δύο ανεμβολίαστες που γέννησαν με καισαρική

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και δύο γυναίκες, οι οποίες δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και εισήχθησαν καθώς η υγεία τους επιδεινώθηκε από την ώρα που γέννησαν.


Πρόκειται για μία 26χρονη και μία 28χρονη, οι οποίες υποβλήθηκαν σε καισαρική τομή και αφού γέννησαν, διασωληνώθηκαν σε ΜΕΘ. Η υγεία των βρεφών είναι καλή.