Συναγερμός στην κυβέρνηση έχει σημάνει καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη χώρα.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που θέτουν σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, στο Μαξίμου προσανατολίζονται στη σκλήρυνση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους, ιδιαιτέρως με δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια των γιορτών ο κόσμος βγαίνει έξω και συνωστίζεται σε σπίτια και καταστήματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που από την κυβέρνηση ετοιμάζουν νέα δέσμη μέτρων, τα οποία -όπως και όλα τα προηγούμενα- θα στοχεύουν στους ανεμβολίαστους. Άλλωστε από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν σε κάθε τόνο πως δεν θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, στο τραπέζι του Μαξίμου υπάρχουν νέα μέτρα, τα οποία μάλιστα δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και μέσα στην εβδομάδα.


Τα μέτρα που εξετάζονται είναι τα εξής:

-Rapid test στα σουπερμάρκετ
-Click away για ανεμβολίαστους
-Διπλή μάσκα ΜΜΜ, ffp2 (σ.σ οι ενισχυμένες)
-Μένουν ως έχουν τα φαρμακεία

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, οδεύουμε σε μια καθημερινότητα δύο ταχυτήτων, ούτως ώστε να μην την πληρώσουν οι λογικοί και υπεύθυνοι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, για λογαριασμό εκείνων που επιμένουν λόγω άγνοιας ή ιδεοληψίας να θέτουν νάρκη στην κοινωνία.


Ουσιαστικά, εφόσον τα νέα αυτά μέτρα πάρουν σάρκα και οστά οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν παντού, ενώ οι ανεμβολίαστοι πουθενά, χωρίς τουλάχιστον ένα rapid test.

Σε κάθε περίπτωση, για την κυβέρνηση υπάρχει πάντα το ζήτημα του πολιτικού κόστους.

«Η κυβέρνηση δε θέλει σε καμία περίπτωση να πάρει άλλα μέτρα, επιθυμεί να το πάει πιο ήπια, υπό την προϋπόθεση να μειωθεί η διασπορά. Δεν υπάρχει εισήγηση για lockdown, γιατί το ζήτημα αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους» τόνισε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.