Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προέρχονται από τα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας, με το κύμα της πανδημίας να προκαλεί «έμφραγμα» στη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων.

Συγκεκριμένα, εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ με τις περιγραφές του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ να δείχνουν τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γιατροί. Μία ακόμη εφημερία στο νοσοκομείο ήταν «ατελείωτη», καθώς έγιναν 40 νέες εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό, ενώ εξετάζονται 12 ύποπτα περιστατικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, 10 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Όπως ο ίδιος αναφέρει, τα άτομα που είναι διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ είναι νέοι άνθρωποι. «Δεν περιγράφεται η τραγικότητα των συμβάντων χθές το βράδυ. Γιατροί, νοσηλευτές έπρεπε να διασωληνώσουν και δεν έβρισκαν υλικά, φάρμακα. Διασωληνωμένοι ασθενείς στις κλινικές χωρίς παρακολούθηση και εξοπλισμό περιμένουν το θάνατο. Στη καλύτερη περίπτωση, αν είναι δυνατόν να πεθάνει κάποιος από τη ΜΕΘ για να γίνει επιλογή ποιος από τους 10 θα πάρει το κρεβάτι στη ΜΕΘ», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος

Ο ίδιος μάλιστα συμπληρώνει ότι: «Το προσωπικό εξαντλημένο και παραδομένο. Φοράει τη στολή και τη βγάζει σε οκτώ ώρες. Κατουριέται πάνω του, ζαλίζεται λιποθυμάει! Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τη κατάσταση».