Η εν διαστάσει σύζυγος του 29χρονου αστυνομικού τον είχε κατηγορήσει για ασέλγεια εις βάρος της 4χρονης τους. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Κάτι όμως που έμελλε να εγείρει αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση επέμεινε για εφαρμογή του Άρθρου 227 του Ποινικού Κώδικα και δικαιώθηκε. Το εν λόγω άρθρο προβλέπει ξεκάθαρα πώς πρέπει να λαμβάνονται οι καταθέσεις ανηλίκων: Κατάθεση της ανήλικης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε ουδέτερο χώρο που να μην παραπέμπει σε αστυνομία, δικαστήρια κλπ., από ειδική παιδοψυχίατρο και με καταγραφή του συνόλου αυτής από βίντεο.

Η κατάθεση της 4χρονης

Αυτό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης, με τη νεότερη κατάθεση της 4χρονης – μέσα από παιχνίδια, ζωγραφιές και συζήτηση – που διήρκησε σχεδόν μία ώρα και 20 λεπτά και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να άλλαξε βασικές αναφορές της από την πρώτη κατάθεση, που είχε δώσει σε αστυνομικούς και παιδοψυχολόγο και είχαν οδηγήσει στη σύλληψη του 29χρονου αστυνομικού.

Αφέθηκε ελεύθερος

Ο πατέρας της 4χρονης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 1η και 15η του μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, συναντήσεις με το παιδί παρουσία κοινωνικού λειτουργού), ενώ αναμένεται να καταθέσει έφεση για άρση και αυτής της απόφασης μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Δείτε το σχετικό βίντεο