Εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας ανήγγειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, στο περιθώριο της συνέντευξης που έδωσε το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να εξιδεικεύσει τα νέα μέτρα.

Ο κ. Μπίνης επεσήμανε ότι τους τελευταίους 2,5 μήνες έχουν γίνει από όλα τα κλιμάκια 9 εκατ. έλεγχοι σε φυσικά πρόσωπα, καταστήματα, δημόσιους φορείς, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, προνοιακές δομές, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και σουπερμάρκετ.

Έχουν βεβαιωθεί 24.000 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα που φτάνουν περίπου τα 8 εκατ. ευρώ. Επίσης έχουν επιβληθεί 601 αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων.

Ο κ. Μπίνης ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες για τους ελέγχους ταυτοπροσωπίας που πραγματοποιούν και τους συνέστησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εφαρμογή των μέτρων.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ξεκαθάρισε ότι το επόμενο διάστημα θσ γίνονται πολύ εντατικοί έλεγχοι με τριπλή στόχευση: να δημιουργηθεί μια πρώτη γραμμή άμυνας στην πανδημία που θα συνδράμει και στην προσπάθεια των επαγγελματικών της υγείας, να προστατευθούν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και να διασφαλιστεί ο υγιής ανταγωνισμός.