Η έκρηξη κρουσμάτων του Νοεμβρίου ανησυχεί πολύ κυβέρνηση και ειδικούς, καθώς συνοδεύεται από τη ραγδαία αύξηση νεκρών και διασωληνωμένων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αντοχές του ΕΣΥ, το οποίο έχει ήδη εξαντληθεί από τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Είναι σοκαριστικό ότι ήδη από την αρχή του μήνα έχουν καταγραφεί 1074 θάνατοι, όταν το αντίστοιχο διάστημα του Οκτωβρίου είχαν καταγραφεί 547.

Γι’ αυτό και στην πρόσφατη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων πολλοί τάχθηκαν υπέρ της ανάγκης να ληφθούν νέα μέτρα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι με ένα lockdown θα κερδίζαμε χρόνο.


Θα βοηθούσε ένα lockdown για να κερδίσουμε χρόνο

Αυτό επισήμανε και ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στον Σκάι, τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τον εμβολιασμό με οποιονδήποτε τρόπο και ότι θα βοηθούσε ένα lockdown για να κερδίσουμε χρόνο.

«Το να έχουμε 200.000 νέα ραντεβού για εμβόλια σε 15 μέρες, σημαίνει ότι θέλουμε 4-5 μήνες με αυτόν το ρυθμό για να φτάσουμε σε ένα ποσοστό που θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επιδημία. Παράλληλα, θα πρέπει να επικαιροποιούμε με αναμνηστική δόση την ανοσία στους πολλούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Όπως όλα δείχνουν, διανύουμε έναν μαύρο Νοέμβρη, με τη χώρα μας να μετράει 111.216 κρούσματα και 1.037 θανάτους από τον φονικό ιό.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι επιστήμονες σε κάθε ευκαιρία θέτουν στο τραπέζι ένα lockdown.

Ο πρωθυπουργός, βέβαια, δε δείχνει να συμφωνεί με ένα καθολικό lockdown και μάλιστα με διάγγελμα που θα απευθύνει σήμερα προς τον ελληνικό λαό θα κάνει γνωστό το σχέδιο που θα εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέχρι το τέλος του έτους.

Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι «εμβολιασμός ή Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων».