Η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, που επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με ερώτησή της για το μεταναστευτικό, ανήγγειλε ότι θα φύγει από την Ελλάδα, χωρίς να προσδιορίζει το πότε θα γυρίσει πίσω.

Όπως ανέφερε, το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου είχε αρνητικά αποτελέσματα για την ίδια, όπου πλέον δε φοράει το κόκκινο καπέλο της καθ’ότι πλέον αρκετά αναγνωρίσιμη αφ'ενός και αφετέρου, κατήγγειλε ένα περιστατικό βίας εναντίον της.

«Φοράω αυτό το καπέλο για δύο χρόνια και δεν είχα σκεφτεί να το βάλω στη συνέντευξη Τύπου εκ των προτέρων. Λαμβάνω μίσος από ακροδεξιά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ όλη τη μέρα», τονίζει σε συνέντευξη.

Όπως η ίδια υποστηρίζει, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου δεν γνώριζε τι είχε συμβεί στα κοινωνικά δίκτυα. Το βράδυ ισχυρίζεται ότι πήγε -φορώντας το καπέλο- να πάρει κάτι στο σούπερ μάρκετ... «Καθώς περπατούσα προς το σπίτι από το κατάστημα, σε έναν σκοτεινό δρόμο, ένας άντρας πέταξε μια πέτρα στο κεφάλι μου. Με αποκάλεσε ''Τουρκάλα πόρνη'' και ''κατάσκοπο της Τουρκίας'' και μου είπε να πάω στον Ερντογάν. Η πέτρα έγδαρε το μέτωπό μου. Μετά έτρεξα σπίτι πολύ γρήγορα. Αυτό ήταν ένα σοκ. Υπάρχει ακόμη ένα διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών», υποστήριξε.

Ακόμη, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι δεν προστατεύεται από τις ελληνικές αρχές, αλλά λαμβάνει υποστήριξη από δημοσιογραφικούς οργανισμούς, όπως το ολλανδικό NVJ. Την Κυριακή, έπειτα από συνομιλία με την Μπέουχελ, το σωματείο δημοσιογράφων ήρθε σε επικοινωνία αμέσως με το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία.

«Τότε με συμβούλεψαν να φύγω από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν. Ήθελα να πετάξω για την Ολλανδία την επόμενη εβδομάδα για να κανονίσω κάποια διοικητικά ζητήματα, αλλά αυτό μετατέθηκε», υποστήριξε.

«Έγινε σύμβολο το κόκκινο καπέλο»

Σύμφωνα με ξένη ιστοσελίδα, η Μπέουχελ επιθυμεί κάποια στιγμή να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Μάλλον θα μου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Όμως η ζωή μου είναι εδώ και έχω σημαντική δουλειά να κάνω εδώ», είπε η Ολλανδή δημοσιογράφος. Όπως τονίζει η ιστοσελίδα, για λόγους ασφαλείας, η Μπέουχελ δεν θέλει να ανακοινώσει πότε θα φύγει.

Τέλος, η Μπέουχελ υποστηρίζει ότι το κόκκινο καπέλο της έχει μετατραπεί σε σύμβολο. Ειδικότερα, στη συνέντευξη αναφέρθηκε στους σημερινούς εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Το κόκκινο καπέλο μου έχει γίνει σύμβολο. Αύριο, κατά τη διάρκεια της πορείας, 1.000 άνθρωποι υποτίθεται ότι θα φορέσουν κόκκινο καπέλο», τόνισε η Μπέουχελ.