Την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας «ασφυκτιούν», εξαιτίας της τρομακτικής αύξησης όλων των επιδημιολογικών δεικτών, σοκάρουν οι αποκαλύψεις για περιστατικά ανεμβολίαστων γιατρών που εφευρίσκουν τρόπους, προκειμένου να παρακάμψουν την αναστολή εργασίας και να λαμβάνουν τον μισθό τους κανονικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη Πατρών», το Σωματείο Ειδικευόμενων Ιατρών Αχαϊας παρενέβη με καταγγελία στον Άρειο Πάγο ,ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση διευθυντή σε Κλινική μεγάλου νοσοκομείου της Πάτρας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για έναν γιατρό του Γενικού Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο οποίος εδώ και 2,5 μήνες απουσιάζει από το νοσοκομείο.

Μετά από την πρόσφατη, τρίτη κατά σειρά αναρρωτική άδεια, που πήρε ο διευθυντής της Κλινικής, το Σωματείο ζητά έρευνα της Εισαγγελίας επιθυμώντας, όπως αναφέρεται στην παρέμβασή του «να διερευνήσετε εάν οι συνεχείς αναρρωτικές άδειες , του… έχουν πραγματική βάση ή είναι πρόσκομμα για μην τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας».

Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε προς την Εισαγγελία του Α.Π. ο συγκεκριμένος γιατρός έλαβε αναρρωτική άδεια λίγο πριν από την 1/9/2021, πριν τεθεί υποχρεωτικά σε αναστολή εργασίας.

Έκτοτε, όπως καταγγέλλεται ότι «ο… λαμβάνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες και το καθεστώς αναστολής εργασίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση του».

Υπενθυμίζεται ότι την περιφέρεια της Αχαΐας πάνω από 350 υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν βρίσκονται σε αναστολή.