Εν ώρα δράσης συνελήφθησαν στον Πειραιά 7 μέλη συμμορίας που κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Τη σπείρα των αετονύχηδων αποτελούσαν πέντε γυναίκες και δύο άνδρες.

Τρεις από τους συλληφθέντες την περασμένη Τετάρτη είχαν μπει σε πολυκατοικία στον Πειραιά με σκοπό να διαρρήξουν τα διαμερίσματα. Μία από τις γυναίκες είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου, την ώρα που ο ένας χτυπούσε το κουδούνι και ο άλλος προσπαθούσε να παραβιάσει την πόρτα.

Οι κινήσεις των δραστών έγιναν αντιληπτές και ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Πρώτη έπεσε στα χέρια των αστυνομικών η «τσιλιαδόρος».

Κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκαν σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας ακόμη τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας ενώ άλλη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που ερευνούσε τους δρόμους γύρω από την πολυκατοικία, εντόπισε μέσα σε όχημα ακόμα τρία άτομα της συμμορίας.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, στο πλαίσιο της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, κλοπών, απατών, καθώς και άλλων έκνομων ενεργειών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα ανωτέρω αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.