Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η κατάσταση στον Άγιον Όρος τις τελευταίες ημέρες. Δύο μοναχοί έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο διάστημα, όπως έγινε γνωστό, από επιπλοκές του κοροναϊού, ενώ στη Μονή Εσφιγμένου παρενέβη εισαγγελέας έπειτα από καταγγελία για φανατικούς αρνητές των εμβολίων.

Αυτήν τη στιγμή, όπως τόνισε ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Θανάσης Μαρτίνος, έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 30 κρούσματα«Αυτήν την ώρα έχουμε 30-40 κρούσματα, κυρίως σε απομονωμένους μοναχούς που ζουν μόνοι τους και έχουμε και 5-6 μοναχούς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου γνωρίζουμε πως είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Η εικόνα που έχω για το Άγιον Όρος, από τις επαφές με όλους τους φορείς και από τη συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, είναι πως η εικόνα δεν είναι δύσκολη».

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις του ηγουμένου της Μονής Εσφιγμένου, ο κ. Μαρτίνος είπε πως οι απόψεις του είναι ορθές και τις επικροτεί και θύμισε ότι «υπάρχει το πρόβλημα της παλαιάς Μονής Εσφιγμένου. Ο γέροντας Βαρθολομαίος εκπροσωπεί τη νέα Μονή Εσφιγμένου και αναφέρεται στην παλιά, η οποία είναι κατά των εμβολιασμών».

«Αυτήν τη στιγμή, το 75% των μοναχών και πλέον έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει. Στα μοναστήρια υπάρχει ανοσία και είναι ασφαλή για τους μοναχούς και τους επισκέπτες», σημείωσε ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, προσθέτοντας ότι όλοι οι προσκυνητές πριν περάσουν στο Άγιον Όρος υπόκεινται σε rapid test.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ