Ο επόπτης υγείας μίλησε για πρώτη φορά, μετά τον θάνατο της 51χρονης γυναίκας που φέρεται να συμβούλευε να μην διασωληνωθεί. Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για την τροπή που πήραν τα πράγματα στο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται πως η γυναίκα ήταν αρνήτρια και όταν της ζήτησαν να διασωληνωθεί, απευθύνθηκε στον επόπτη υγείας, που φέρεται να την συμβούλευσε να μην το κάνει, όπως έχει γίνει γνωστό.

Ο άνδρας μιλώντας στο Mega έριξε τις ευθύνες στους γιατρούς που χειρίστηκαν το περιστατικό. Και όπως είπε «αποδεικνύεται από τα μηνύματα που έστελνε μέχρι την τελευταία στιγμή και έλεγε: σώστε με , βοηθήστε με. Ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της διασωλήνωσης δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει και να στέλνει μηνύματα και να φωνάζει και να ουρλιάζει».

Από την πλευρά του ο Αδαμάντιος Χλωρός, υπεύθυνος κλινικής COVID στο νοσοκομείο Παπανικολάου ανέφερε στο Mega ότι «δεν ήθελε να διασωληνωθεί, αρνιόταν και ήταν γενικά αντιδραστική, εριστική κτλ. Προφανώς έπαιρνε και κάποια καθοδήγηση απ΄έξω. Όπως αποδείχθηκε τώρα με τα κινητά τηλέφωνα. Αρνιόταν και έφθασε μέχρι το τέλος. Όταν έφθασε στο τέλος έτοιμη για διασωλήνωση έγινε η διασωλήνωση. Έλεγε ότι αρνιέμαι να διασωληνωθώ, δεν θέλω να διασωληνωθώ αλλά δεν υπέγραφε κιόλας την άρνησή της».

Ο πρώην επίτροπος υγείας με τα ανήκουστα επιχειρήματά του για το εμβόλιο, τις μάσκες και τη διασωλήνωση των ασθενών, φτάνει στο σημείο να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα στο νοσοκομείο Παπανικολάου. «Θα πρέπει να στραφεί η έρευνα στο νοσοκομείο Παπανικολάου διότι διασωληνώθηκε χωρίς τη θέλησή της. Και εάν δεν στραφεί προς τα εκεί θα έχει διαπράξει ο ίδιος ο εισαγγελέας εγκλήματα», συμπλήρωσε.

O επόπτης υγείας ανέφερε πως είχε προτρέψει την ασθενή να φύγει από το νοσοκομείο, αλλά της είχε επισημάνει πως την ευθύνη για τα όσα συμβούν, θα έχει εκείνη. Οι γιατροί που την παρακολουθούσαν κάνουν λόγο για συστηματική καθοδήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου από τον επόπτη υγείας.