Με επιείκεια αντιμετώπισε το δικαστήριο μια 80χρονη η οποία κατηγορήθηκε για ξυλοδαρμό του 90χρονου συζύγου της για ένα κομμάτι ψωμί και την καταδίκασε σε φυλάκιση δύο μηνών με αναστολή.

Η ηλικιωμένη κατηγορήθηκε ότι το πρωί της περασμένης Κυριακής στο σπίτι της στον Αλμυρό του Βόλου πέταξε πέτρα και χτύπησε στο πρόσωπο το σύζυγό της. Μάλιστα φέρεται να άρπαξε ένα ξύλο και να τον χτύπησε και στο χέρι. Ο ηλικιωμένος είπε στο δικαστήριο ότι η σύζυγός του τον χτυπάει καθημερινά και της έχει ζητήσει 15.000 ευρώ προκειμένου να μετακομίσει στη Μεσσηνία, αλλά εκείνη αρνείται να του τα δώσει. Από την πλευρά της η 80χρονη υποστήριξε ότι την ώρα που πήγε να φάει ένα κομμάτι ψωμί ο σύζυγός της την έπιασε από τα μαλλιά και την πέταξε κάτω. Έτσι και εκείνη του πέταξε ένα χαλικάκι, καθώς βρισκόταν σε άμυνα.

Η εισαγγελέας είπε στην ηλικιωμένη ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός της για τη νόμιμη άμυνα, καθώς ο 90χρονος με δυσκολία περπατάει και θα ήταν δύσκολο να την ρίξει στο έδαφος.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου φέρεται να είπε στην 80χρονη ότι θα δείξει επιείκεια, αλλά της ζήτησε να μη μαλώνει με το σύζυγό της.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ